latinica  ћирилица
01/12/2017 |  18:09 ⇒ 18:15 | Autor: RTRS

Cvijanović-Šarčević: Јačanje saradnje u oblasti obrazovanja

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas, u svom kabinetu, sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Vladi Republike Srbije Mladenom Šarčevićem.
Cvijanović i Šarčević (Foto:vlada.rs) -
Cvijanović i Šarčević (Foto:vlada.rs)

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima jačanja saradnje u oblastima obrazovanja, te razmjeni dobrih praksi između Republike Srpske i Republike Srbije.

Predsjednica Cvijanović je istakla da je Vlada Republike Srpske ulaganje u znanje prepoznala kao jednu od najvažnijih aktivnosti i čvrsto je opredijeljena da unapređuje i razvija uslove školovanja i studiranja.

S tim u vezi je naglasila neophodnost nastavka reformi svih nivoa obrazovanja u Republici Srpskoj, kako bi se nauka približila potrebama tržišta rada.

Ovom prilikom je istaknuto da će Republika Srpska primijeniti korisne efekte niza reformskih zakona koje je donijela Srbija, a koji imaju za cilj povećanje kvaliteta i efikasnosti cjelokupnog obrazovnog sistema.

Sastanku je prisustvovao ministar prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Dane Malešević i generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić.