latinica  ћирилица
28/04/2024 |  19:42 ⇒ 21:19 | Autor: SRNA

Јedinstvom i zajedničkim djelovanjem braniti Srpsku

Republika Srpska se brani jedinstvom i zajedničkim djelovanjem, a Srbi su narod koji je prepoznao trenutak ugroženosti, rekao je predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević na tribini u Banjaluci u organizaciji ovog pokreta.
"Odbrana Srpske" - tribina - Foto: SRNA
"Odbrana Srpske" - tribinaFoto: SRNA

Matijašević je istakao da su Srbi narod koji je prepoznao trenutak ugroženosti.

- Podrškom našim legalno izabranim strukturama vlasti dajemo oslonac i snagu. Postoji zabrinutost, ali ne postoji strah. Dosadašnji udar nije udar na pojedinca Milorada Dodika, nego na Republiku Srpsku i srpski narod - poručio je Matijašević.

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Marko Romić naglasio je da je ovo istorijski trenutak koji su svi prepoznali.

- Sutra idem u Sud BiH i dajem podršku predsjedniku Republike Srpske jer se i ja osjećam kao optuženi. Sada smo svi jedinstveni bez obzira na partijsku pripadnost. Srbi su narod čelične volje, borimo se do posljednjeg i niko nema pravo da nas naziva genocidom narodom. Naš odgovor je da svoje volimo i ne damo, a tuđe poštujemo - rekao je Romić.

Kapetan Goran Šikanić rekao je u ime boračke populacije iz Vrbanje da pripada generaciji koja je dala sve od sebe u odbrani Srpske.

- Puna podrška političkom rukovodstvu Republike Srpske. Svima pružamo ruku prijateljski za suživot na našim prostorima - poručio je Šikanić.

Na tribini su se obratili i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković i penzionisani general policije Dragomir Andan, kao i apsolvent Bogoslovskog fakulteta u Foči Aleksa Šešić.