X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Banjalučka panorama
17:50 | petak, 22. Јuni
Banjalučka panorama: Za sanaciju osnovnih škola u Banjaluci ,Grad je obezbijedio 200 000 KM.
Prekvalifikacija odraslih za potrebe kožarske , tekstilne i obućarske industrije sada i u opremljenim radionicama u srednjoj školi i Tehnološkom fakultetu. Fitnes instruktorka, nekadašnja košarkašica Aleksandra Aničić, jedina je Banjalučanka koja se bavi bodi-bildingom -tijelo za medalje!
Post faktum
21:15 | petak, 22. Јuni
Post faktum: O ulozi vojnika i policajaca u stvaranju Republike Srpske
Rukovodioci BORS-a će podsjetiti na ulogu pripadnika Vojske i Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovih porodica u stvaranju Republike Srpske i najaviti naučni skup kojim će obilježiti 25 godina od osnivanja Organizacije.
Protokol
22:10 | petak, 22. Јuni
Protokol: Spoljno - politički magazin
Američki predsjednik je, nakon žestokih kritika, donio odluku kojom prestaje razdvajanje migrantskih porodica. Ta odluka je, međutim, otvorila novi problem. Za Protokol govori Duško Lopandić profesionalni diplomata i bivši šef srpske misije u Evropskoj uniji.... Turci u nedjelju izlaze na vanredne izbore. Ankete pokazju da će "sultan" Erdogan odnijeti pobjedu ali ne onoliku koliku bi želio.
LJudovanje
23:25 | petak, 22. Јuni
LJudovanje: Sa Veselinom Gatalom
„Radije sam rizikovao zatvor zbog oštećenja gradske imovine nego zbog mogućnosti da sijalice pune vode i nagrižene instalacije u pozorištu uzrokuju povredu, ili ne daj Bože smrt nekog djeteta“, tako kaže Predrag Bjelošević, direktor Dječijeg pozorišta RS i predsjednik Društva književnika Republike Spske, naš i vaš ovonedjeljni gost. Dječije pozorište, sada poptpuno opremljeno i u odličnom stanju, tih ranih devedesetih je bilo mjesto vlage i promaje, nikako ustanova u kojoj se moglo raditi i praviti predstave. Sad ima više vrhunski uređenih sala, parking, izložbene i zanatske prostore, čak i jedinstven muzej lutkarstva. Dječije pozorište Republike Srpske je od tada izraslo u ustanovu prepoznatljivu i uvažavanu od Kine do Kanade, pa sve do Rusije i Evrope. Predrag Bjelošević će nam pričati i o književnoj sceni u Srpskoj, o uzurpaciji javne i književne scene teritorije BiH, prisvajanju imena i imovine od društva iz Federacije, o falsifikatima i zloupotrebama. Sve to i još ponešto u ovonedjeljnom LJudovanju.