X

Za vaš uređaj je
dostupna aplikacija

latinica  ћирилица
Kvadrat na znanje
12:20 | četvrtak, 18. Oktobar
Kvadrat na znanje: MLADI NAUČNICI U KRUPNOM PLANU
U 198. emisiji, u krupom planu su mlade naučnice- Nikolina Makivić iz Banjaluke, koja je na Univerzitetu Pariz Didro, dijelu prestižne Sorbone, završila master studije fizičke hemije za nano-nauke. Sarađuje sa najvećim naučnim imenima u toj oblasti! Na tom čuvenom univerzitetu počela je i doktorske studije! Upoznaćete i Katarinu Lalović iz Milića, koja je nedavno diplomirala na njujorškom univerzitetu u Šangaju, na naučnom smjeru u oblasti biologije i to sa prosjekom devet i po!
Protokol
21:50 | petak, 19. Oktobar
Protokol: Spoljno - politički magazin
Posljedice izbora u Bavarskoj najjače su odjeknule u Berlinu. Analiziramo može li vlada Angele Merkel da preživi još jedan izborni poraz.
LJudovanje
23:10 | petak, 19. Oktobar
LJudovanje: Sa Veselinom Gatalom
Zahar Prilepin, ruski i svjetski pisac, nepoželjan je u Bosni i Hercegovini, zemlji koju mnogi smatraju terorističkom bazom Al Kaide. Zahar Prilepin, čest gost Pariza, Praga i ostalih svjetskih destinacija, iz poznatih nam razloga neće biti gost ovonedjeljnog LJudovanja. O Zaharu Prilepinu će govoriti njegova prijateljica i njegov poznavalac, Vesna Kapor. Očekujmo da će nam predstaviti velikog Prilepina bolje nego što bi on sam to učinio. Naime, pisci ne mogu razumjeti ni sebe ni svoje knjige na način onih koji ih vole i koji ih čitaju. Da, i na način onih koji se ne boje knjiga i pisaca i ne proglašavaju ih prijetnjom za državnu sigurnost ...