latinica  ћирилица
01/12/2017 |  12:52 ⇒ 19:32 | Autor: RTRS

Delegacija socijaldemokrata na konferenciji u Pekingu

Delegacija Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koju čine potpredsjednik Marko Vidaković i član Predsjedništva Danijel Dragičević, učestvuje u Pekingu na trodnevnoj konferenciji "Komunistička partija Kine u dijalogu na visokom nivou sa političkim partijama širom svijeta".
Banjaluka, delegacija SNSD-a u Pekingu - Foto: SRNA
Banjaluka, delegacija SNSD-a u PekinguFoto: SRNA

Konferencija je okupila 256 političkih partija iz 120 zemalja, a o njenom značaju govori činjenica da ju je otvorio generalni sekretar Komunističke partije Kine Si Đinping, saopšteno je iz SNSD-a.

Vidaković je izjavio da je ponosan na činjenicu da je SNSD jedina politička partija iz Republike Srpske koja je prisustvovala otvaranju ove značajne konferencije.

- Ovo je nastavak dugogodišnje saradnje i partnerskih odnosa između Komunističke partije Kine i SNSD-a, čiji rezultat su dobri i prijateljski odnosi Kine i Republike Srpske , kaže Vidaković.

On je dodao da će se delegacija SNSD-a potruditi da ovu konferenciju iskoristi za dodatno produbljivanje tih odnosa, kao i da kineskim partnerima, ali i drugim delegacijama, predstavi brojne potencijale Srpske.

Izvor: SRNA