latinica  ћирилица
26/04/2024 |  19:26 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Banjaluka u naredna dva dana u znaku plivanja (VIDEO)

Banjaluka će predstojećeg vikenda biti u znaku plivanja. Svjetski poznata imena biće dio 15. Međunarodnog plivačkog mitinga koji organizuje plivački klub 22. April.
Plivački miting u Banjaluci - Foto: RTRS
Plivački miting u BanjaluciFoto: RTRS

Sve je spremno za 15. međunarodni miting. Banjaluka će ugostiti oko 550 takmičara iz 13 zemalja, a među njima i ruski plivači koji na međunarodnoj sceni nisu nastupili dvije godine. Među njima su svjetski rekorder na 50 metara leđno Kliment Kolesnikov i srebrni u disciplini delfin sa svjetskog prvenstva 2019. godine Andrej Minakov.

- Ovo je prvo takmičenje na kojem učestvujemo van Rusije. Zadovoljan sam uslovima na bazenu i nadam se dobrim rezultatima u Banjaluci - rekao je Kolesnikov.

- Drago mi je što sam ovdje i nadam se da će sve proći kako treba. Želim da se zahvalim domaćinima što su ugostili plivače Ruske Federacije, koji će poslije duge pauze ponovo takmičiti na međunarodnom takmičenju i drago mi je što ću se moći takmičiti pod obilježjima svoje zemlje - naveo je Minakov.

Ruski plivači nisu krili zadovoljstvo prijemom u najvećem gradu Republike Srpske.

- Drago mi je što sam došla u Banjaluku. Prvi utisci su pozitivnim a vidjećemo kakve ću rezultate postići ovde, poslije nedavno završenog domažeg šampionata - istakla je Јevgenija Čikunova.

- Nadam se da će plivači, koji nisu postigli svoj maksimun na prvenstvu Rusije, da će sada pokazati bolju formu i rezultate - izjavio je trener plivačke reprezentacije Rusije Sergej Čepik.

Za Banjaluku i Republiku Srpsku značajna je posjeta takmičara iz prijateljske Rusije i ovo je prilika da grad i republika pokažu da su svi ljudi dobrodošli.

Plivački miting u organizaciji 22.aprila održaće se u subotu i nedjelju, a finalna takmičenja oba dana od 17 časova i 30 minuta prenosiće Radio televizija Republike Srpske.