latinica  ћирилица
17/04/2024 |  08:33 ⇒ 10:29 | Autor: RTRS

Јolović: Srpskim jedinstvom protiv namjere da od žrtve naprave dželata (VIDEO)

Ratni komandant specijalne jedinice "Vukovi sa Drine" Milan Јolović ukazao je na značaj jedinstva u trenutku kada se Srbima pokušava nametnuti etiketa genocidnog naroda, pozvavši građane da dođu sutra dođu na veliki narodni miting "Srpska te zove" u Banjaluci.
Milan Јolović Legenda - Foto: RTRS
Milan Јolović LegendaFoto: RTRS

Јolović je rekao da je rezolucija o Srebrenici koju nastoje da stave na dnevni red Generalne skupštine UN paradoks svjetskih razmjera.

- Mi danas živimo u svijetu paradoksa i zamjene teza gdje se od žrtve pravi dželat, a od dželata žrtva, a to najbolje osjeti srpski narod na svojoj koži - rekao je Јolović za RTRS.

On je istakao da je srpski narod dao najveće žrtve u borbi za slobodu, a da sada taj slobodarski narod pokušavaju da proglase genocidnim.

- Srbi su navikli na nepravdu, ali ovo je najnepravednije i najbolnije što može da zadesi srpski narod. Ovo je udar na borce, na žrtve i njihove porodice - naglasio je Јolović.

On je rekao da će se srpski narod jedinstvom izboriti i sa muslimanskom rezolucijom o Srebrenici.

- Uzdam se u jedinstvo naroda, Srbiju i njenu političku moć da rezolucija ne bude izglasana - istakao je Јolović.

Podsjećamo, na Trgu Krajine u Banjaluci sutra od 18.00 časova biće održan veliki narodni miting "Srpska te zove" na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.