latinica  ћирилица
29/04/2024 |  22:33 ⇒ 22:34 | Autor: SRNA

Cvijanović: Saracin je iskazao svoj neprijateljski stav prema Srpskoj, podrškom Šmitu podriva demokratski razvoj BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za da ne vjeruje u dobre namjere specijalnog izaslanika njemačke vlade za Zapadni Balkan Manuela Saracina, koji je, kako je istakla, svoj neprijateljski odnos prema Republici Srpskoj iskazao na različite načine.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Saracina da "Njemačka nema ništa protiv Republike Srpske" i da žele dobro svim građanima BiH, Cvijanović je kratko prokomentarisala da ne vjeruje čak ni u njegove dobre namjere prema BiH, jer favorizuje bošnjačku političku agendu, bez želje da razumije realnosti u BiH i bez želje da iskaže jednak tretman prema svim konstitutivnim narodima u BiH.

Kada je riječ o Saracinovoj izjavi da Njemačka podržava rad Kristijana Šmita, Cvijanović je rekla da time što podržava Šmita, Saracin podriva demokratski razvoj BiH i nipodaštava njene demokratski izabrane institucije, jer misli da jedan neizabrani stranac može da djeluje iznad tih institucija.

- Njegova vlada je pristrasna, neobjektivna i apsolutno negativna prema srpskom narodu i Republici Srpskoj - konstatovala je Cvijanović.