latinica  ћирилица
16/04/2024 |  14:53 ⇒ 14:55 | Autor: SRNA

Genocidna namjera Njemačke i pojedinih članica UN prema srpskom narodu

Namjera Njemačke i još nekih članica UN, koje imaju nečistu savjest iz prošlosti, da Generalna skupština izglasa rezoluciju o Srebrenici van svake sumnje je genocidna prema srpskom narodu u cjelini, saopšteno je iz Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske".
Zastave Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastave Republike SrpskeFoto: RTRS

To je više nego jasan pokušaj da se Srbima nametne kolektivna krivica za zločine koji su se desili tokom proteklog rata u BiH, a koje su počinili pojedinci i da bace ljagu na našu herojsku borbu za slobodu i odbranu naših vjekovnih ognjišta.

Ovo se dešava 30 godina nakon usvajanja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je donio mir, ali i novu strukturu nekadašnje SR BiH", navodi se u saopštenju.

Iz Asocijacije napominju da je Dejtonski sporazum bio svojevrsni kompromis i kao takav nije do kraja ispunio želje sva tri sukobljena naroda u BiH.

"Vjerovali smo da ćemo u godinama poslije kroz međusobno dogovaranje uspjeti da BiH učinimo boljom i perspektivnijom za život običnih ljudi. Nažalost, nastavljeno je sa postupcima i ponašanjem političkih elita koje su umjesto da iskoriste priliku za popravljanje dejtonskih rješenja ostali ukopani u svoje predratne ciljeve. To se prvenstveno odnosi na muslimansku političku elitu", dodaje se u saopštenju.

Navodeći da se srpski narod danas nalazi u identičnoj situaciji kao i 1991. godine, iz Asocijacije ističu da lažljiva međunarodna zajednica podgrijava nade muslimana-Bošnjaka da je BiH moguća kao unitarna država, pa im nudi rezoluciju o "genocidu" u Srebrenici kako bi elimisala interese Srba u BiH, a sa ciljem da im se dodvore dok oni ne završe posao u Gazi i Iranu.

"Zaboravljate, poštovane komšije, da je početkom devedesetih ignorisana konstitutivnost srpskog naroda u ovoj zemlji i usvojena je Deklaracija o nezavisnosti BiH. Sjetite se da smo vas tog 14. oktobra 1991. godine u tadašnjoj zajedničkoj Skupštini mi, poslanici srpskog naroda, upozoravali da to ne činite i da je to opasan put, ali vi ste ignorisali naše upozorenje.

Nakon toga smo se povukli iz zajedničke Skupštine u drugu salu i dali vam rok od deset dana da povučete tu odluku. Naravno i to ste ignorisali sa podsmijehom. Vi ste nas svojim postupcima natjerali da formiramo Skupštinu srpskog naroda u BiH i da nakon toga stvorimo Republiku Srpsku kako bismo odbranili našu slobodu i prava na ravnopravnost", podsjećaju iz Asocijacije.

U saopštenju se ukazuje da lažljiva međunarodna zajednica sada muslimanima-Bošnjacima nudi takozvanu rezoluciju o "genocidu".

"Zar ne prepoznajete da je to isti put na koji su vas gurnuli 1991. godine. Mi, srpski poslanici prvog saziva zajedničke skupštine BiH i sada, kao i tada, skrećemo vam pažnju da to ne činite, da ne pravite istu grešku i da ne stvarate još goru političku klimu i otvarate put u haos", navode iz Asocijacije.

Uostalom, naveli su iz Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske", oslušnite šta će biti poruke srpskog naroda na mitingu u Banjaluci u četvrtak, 18. aprila, i pozvali sve građane spremne da odbrane Republiku Srpsku da dođu na veliki skup "Srpska te zove".