latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:51 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Ne dozvoliti umanjivanje prava Srpske (VIDEO)

Na današnjem sastanku ministra rada i boračko-invalidske zaštite Danijela Egića i predsjednika organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata zakljućeno je da Republika Srpska neće dozvoliti da joj se umanje prava i da će se boriti svim dozvoljenim političkim sredstvima.
Ministar Egić sa predsjednicima organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata - Foto: RTRS
Ministar Egić sa predsjednicima organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rataFoto: RTRS

Ministar Egić je istakao da resorno ministarstvo i predstavnici udruženja čvrsto stoje uz Republiku Srpsku i njene institucije.

On je pozvao sve rodoljube Srpske da se pridruže velikom narodnom mitingu i tako podrže one koji predstavljaju Srpsku i na dobar način se bore za nju.

Predsjednik Organizacije starješina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin podsjetio je da je Srpska stvorena u miru i dodao da je danas napadnuta možda čak i opasnije nego u uslovima rata.

- Ovo je trenutak kada bezrezervno moramo stati iza Republike Srpske i interesa srpskog naroda. Za to imamo dovoljno resursa i kapaciteta - ocijenio je Župljanin.

Prema njegovim riječima, Srpska će svoj put u budućnost graditi u uslovima mira i stabilnosti, na nivou razvijenih demokratskih dostignuća i u tome je neće spriječiti nikakva rezolucija.

Župljanin smatra da je narodni miting način da se iskaže svesrpsko jedinstvo i sačuva sloboda srpskog naroda, Srpska i njene institucije i imovina.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske Milovan Gagić rekao je da je očuvanje Srpske i zaštita srpskog naroda najveći interes ove organizacije.