latinica  ћирилица
29/04/2024 |  16:51 ⇒ 21:36 | Autor: RTRS

Protestna vožnja banjalučkih i beogradskih taksista zbog rezolucije o Srebrenici (VIDEO)

Taksisti Banjaluke i Beograda odžali su protestne vožnje zbog mogućeg usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a.
Banjaluka: Taksisti obustavili rad - Foto: RTRS
Banjaluka: Taksisti obustavili radFoto: RTRS

Više od 200 banjalučkih taksista je na ovaj način iskazalo svoje nezadovoljstvo najavljenom rezolucijom o Srebrenici.

 

Nakon protestne vožnje taksista u Banjaluci, na inicijativu Ugovorne privredne taksi komore Srbije danas je i u Beogradu organizovana protestna vožnja.

Okupljanje je počelo u Јajincima kod spomen parka, gdje je položen vijenac, a protestna vožnja se nastavila Bulevarom Oslobođenja, Autokomandom, Slavijom, zatim kroz Kneza Miloša, Trga Nikole Pašića do Skupštine Srbije.

Direktor Ugovorne privredne taksi komore Srbije Boško Vukojević izjavio je da su se okupili zbog brige za svoju djecu i pokoljenja, kao i zbog poštovanja prema svojoj zemlji.

- Svaki normalan čovek, a posebno Srbin osuđuje zločin koji se dogodio u Srebrenici i ne želimo da umanjujemo strašne posljedice koje je taj zločin ostavio na porodice nastradalih - poručio je Vukojević.

Iako je trebalo da se o njoj raspravlja 2. maja, glasanje je odgođeno, a novi datum rasprave još nije poznat, a zvaničan razlog odgađanja jeste dodatno usaglašavanje teksta rezolucije.