latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:32 | Autor: RTRS

Selak: Sačuvaćemo nebo pod kojim smo rođeni i zemlju na kojoj smo prohodali

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak izjavio je da je ova partija počiva na idealima slobode, pravde i jednakosti, a svi ti principi danas su ugroženi kada je u pitanju srpski narod, stoga Selak poziva članove i simpatizere da prisustvuju mitingu "Srpska te zove".
Goran Selak - Foto: Ustupljena fotografija
Goran SelakFoto: Ustupljena fotografija

- Sloboda je pravo na nebo pod kojim smo rođeni i zemlju na kojoj smo prohodali. Danas nam govore da nijemo prihvatimo mogućnost da nam slobodu ukidaju rezolucijama koje poništavaju istoriju. Ko pokuša da definiše BiH kroz jedan događaj, nije je pojednostavio nego je stvari učinio nemogućim. Naša istorija je priča o milionima ljudi čiji su životi ugrađeni u temelje srpske državnosti da bi na ovim prostorima svi bili slobodni. I možda danas drugi i pristaju da im istoriju pišu oni koji zbog grijeha tokom 20. vijeka na to imaju najmanje prava, ali mi Srbi na to pristati nećemo - poručio je Selak.

Ravnopravnost naroda predstavlja jednako pravo sva tri naroda na BiH, bez obzira na brojnost, rekao je Selak koji dodaje da se jednakost Srba brutalno gazi snovima političkog Sarajeva o tome da je "jednakije" od drugih te da ima pravo da obriše više od hiljadu godina istorije i prava srpskog naroda da za ovu zemlju kaže da je njegova.

- U trenucima kada je napadnuto naše pravo na slobodu, pravdu i jednakost mi nemamo drugog izbora nego da budemo najbolji odraz naših predaka. Vrijeme je da, svjesni trenutka u kojem se kao narod nalazimo, sve svoje legitimne političke razlike stavimo u stranu radi odbrane Republike Srpske. Posao generacije naših očeva bio je da uspostave okvir za postojanje srpskog naroda u BiH. Posao naše generacije je da Republici Srpskoj obezbjedimo vječnost. To možemo samo ako pošaljemo poruku da među nama nema onih koji bi za mrvu vlasti žrtvovali nacionalne interese i raduje me postizanje što šireg konsenzusa - jasan je lider SPS-a.

SPS će dati svoj puni doprinos narodnom mitingu "Srpska te zove", a Selak je i ovom prilikom pozvao građane Republike Srpske da se odazovu kada otadžbina zove, da svi kao jedan poručimo da smo za mir i očuvanje ustavnog poretka.