latinica  ћирилица
16/04/2024 |  12:27 | Autor: SRNA

Drljača: Na miting "Srpska te zove" doći će svi kojima je Srpska u srcu

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas da će svi građani kojima je Republika Srpska u srcu naći način da u četvrtak, 18. aprila, prisustvuju mitingu "Srpska te zove" na Trgu Krajine u Banjaluci.
Miroslav Drljača - Foto: RTRS
Miroslav DrljačaFoto: RTRS

Drljača je izjavio Srni da nije riječ o političkom skupu, nego okupljanju naroda u znak podrške rukovodstvu Republike Srpske.

- Svjedoci smo da su intenzivirani pristisci na Republiku Srpsku. Pokazaćemo naš stav da želimo da institucije Srpske funkcionišu u demokratskoj atmosferi i daćemo podršku demokratski izabranim predstavnicima - rekao je Drljača.

Drljača je rekao da autobusi iz Novog Grada u četvrtak polaze u 14.30 časova i pozvao sve građane, bez obzira na političku opredijeljenost, da prisustvuju mitingu.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je da u četvrtak u Narodnoj skupštini bude usvojen izvještaj Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga i na prisustvo velikom mitingu srpskog naroda na Trgu Krajine u Banjaluci, sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu. /kraj/zos/am/foto