latinica  ћирилица
16/04/2024 |  09:17 ⇒ 17:51 | Autor: RTRS

Srbija će Bileći pomoći sa 500.000 evra (FOTO/VIDEO)

Predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, i premijer Srpske Radovan Višković posjetili su opštinu Bileća i na sastanku sa načelnikom najavili novčanu pomoć ovoj lokalnoj zajednici, koja je opterećena dugovima i budžetskim deficitom.  Iz Republike Srbije vrlo brzo će biti doznačeno 500.000 evra, a najavljena je i dalja pomoć Vlade Republike Srpske. Predsjednik Milorad Dodik istakao je da je ponosan na građane Bileće, koji su iskazali veliku ljubav prema Srbiji i upriličili lijep doček predsjedniku Aleksandru Vučiću.
Sastanak u Bileći - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak u BilećiFoto: Ustupljena fotografija

- Republika Srbija doznačiće u narednih nekoliko dana 500.000 evra, kako bi Bileća na neki način izašla iz finansijskih problema. Srbija će pomoći i u finansiranju dogradnje vrtića, rekonstrukciji gradske biblioteke, kao i u pomoći u vodosnabdijevanju MZ Baljci - rekao je načelnik opštine Veselin Vujović.

Istakao je da je posjeta dva predsjednika, predsjednika Srpske Milorada Dodika i Srbije Aleksandra Vučića, istorijska za Bileću.

- Narod se osjeća sigurnije jer zna da je Srbija uz Srpsku - poručio je on. 

Vujović je dodao da će opština Bileća sa ovih milion KM moći da izmiri dugove prema Poreskoj upravi i dobavljačima, te da isplati dio zaostalih plata korisnika lokalnog budžeta.

Dodika, Vučića i Viškovića po dolasku u Bileću dočekao je veliki broj građana, kao i djeca iz vrtića "Budućnost" obučena u narodne nošnje.

Predsjednik Srbije rekao je da će Srbija pomoći ljudima u ovoj hercegovačkoj opštini jer joj je svaki dio srpskog naroda podjednako važan, ma gdje bio.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponosan na građane Bileće, koji su iskazali veliku ljubav prema Srbiji i upriličili lijep doček predsjedniku Aleksandru Vučiću.

      View this post on Instagram

A post shared by Milorad Dodik (@mdodik.official)

Današnja posjeta i najavljena podrška za građane Bileće označavaju važan pomak.

Sredstva iz Republike Srbije, a riječ je o prioritetnih pola miliona evra trebalo bi već za nekoliko dana da budu uplaćena u budžet opštine Bileća.

Dodik, Vučić i Višković danas su boravili u Mostaru gdje su prisustvovali svečanom otvaranju 25. Međunarodnog sajma privrede.