latinica  ћирилица
16/04/2024 |  08:51 ⇒ 08:55 | Autor: SRNA

Đurđević: Istorija će osuditi licemjernu politiku Zapada

Predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević rekao je da će istorija osuditi licemjernu politiku Zapada i pokušaj stavljanja žiga srpskom narodu rezolucijom o Srebrenici.
Aleksandar Đurđević - Foto: SRNA
Aleksandar ĐurđevićFoto: SRNA

Đurđević smatra da iniciranje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN predstavlja samo nastavak tendencija da se srpski narod okarakteriše kao genocidan, što je u okviru svih aktuelnih pritisaka prema srpskom narodu, uključujući sankcije.

- Istorija će osuditi taj pokušaj. Sve i da uspije, istorijski gledano je osuđen na neuspjeh jer ni nacistička Njemačka nema taj žig da je genocidna. Pogotovo je suludo porediti srpski narod, koji je uvijek vodio odbrambeno-otadžbinske ratove, sa Njemačkom - rekao je Đurđević Srni.

On je istakao da je licemjerno da su bošnjački političari i međunarodna zajednica uzeli izolovano jedan period u 1995. godini, a ignorišu to da su prethodnih godina baš na tom području Srebrenice i Podrinja sistematski ubijeni srpski civili žene, djeca, starci, odnosno da su više hiljada srpskih civila ubile snage tzv. Armije BiH pod komandom Nasera Orića i da niko za to nije odgovarao.

Đurđević je rekao da je zapadna politika licemjerna jer oni imaju svoje probleme i upravo ovo što rade na Balkanskom poluostrvu rezultat je tih problema, a ni rat koji vode protiv Rusije im ne ide na ruku, pa pokušavaju da otvore neka nova žarišta gdje bi pokazali neku vrstu, iz njihovog ugla, uspjeha.

Govoreći o predstojećem saboru, on je rekao da je veliki značaj za srpski narod ovakvog načina okupljanja.

- Srpski narod na ovim prostorima dijeli zajedničku istoriju, sadašnjost i budućnost. Sve jači su pritisci na srpski narod u Srpskoj, na Kosovu i Metohiji, a i u Crnoj Gori je teško biti Srbin. Razni su pritisci na Srbiju, zato je jako bitno da Srbi kao narod definišu kratkoročne i dugoročne politike - naveo je Đurđević.

On je rekao da se raduje Saboru i svemu onome što će proizaći iz toga, jer se srpski narod nikada nije okupljao protiv bilo koga i da ugrožava bilo koga, nego da postavi temelje za buduće politike i djelovanje, što ne bi trebalo biti sporno ni kada je riječ o drugim narodima.