latinica  ћирилица
09/02/2018 |  15:31 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske uputili saučešće povodom smrti Nebojše Glogovca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas telegram saučešća Јugoslovenskom dramskom pozorištu povodom smrti Nebojše Glogovca, ističući da je ovaj glumac posjedovao upečatljiv glumački izraz po kome je bio prepoznatljiv i voljen od publike i kolega.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS) -
Milorad Dodik i Željka Cvijanović (Ilustracija: RTRS)

"Sa žaljenjem sam primio tužnu vijest o iznenadnoj smrti velikog glumca Nebojše Glogovca. Iskreno saosjećajući u bolu koji vas je zadesio, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća", navedeno je u telegramu predsjednika Srpske.

"Da je riječ o izuzetnoj ličnosti i vrsnom glumcu govore i brojne odigrane uloge kojima je Glogovac dao poseban pečat i koje će ostati trajno nadahnuće i inspiracija mladim generacijama glumaca i poklonika filmske umjetnosti", navodi se u telegramu saučešća predsjednika Srpske.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je danas telegram saučešća Јugoslovenskom dramskom pozorištu povodom smrti glumca Nebojše Glogovca, te naglasila da je njegovim odlaskom glumačka profesija ostala bez izuzetnog umjetnika i profesionalca.

"Sa velikom tugom sam primila vijest o preranoj smrti glumca Nebojše Glogovca. Pamtićemo ga po velikom broju značajnih uloga, upečatljivoj glumi i ogromnom glumačkom talentu", navodi se u telegramu.

Cvijanovićeva je u svoje i u ime Vlade Republike Srpske Јugoslovenskom dramskom pozorištu uputila izraze najdubljeg i iskrenog saučešća.

"Molim vas da izraze saučešća prenesete porodici i kolegama", ističe se u telegramu.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević uputio je danas telegram saučešća upravniku Јugoslovenskog dramskog pozorišta povodom prerane smrti glumca Nebojše Glogovca, te naglasio da je smrt ovog velikog umjetnika nenadoknadiv gubitak za srpsku kulturu i umjetnost.

"Nebojša Glogovac ostavio je neizbrisiv trag u srpskom glumištu, u kojem ostaje kao doajen čija je gluma u svakoj roli nosila pečat izuzetnosti i neprolaznosti", navodi se u telegramu.

Malešević je dodao da je Glogovac glumac koji će ostati vječno zapisan kao jedan od najvećih srpskih umjetnika, koji je zadužio ovdašnju dramsku i filmsku umjetnost i koga je publika neizmjerno voljela.

"Izraze najdubljeg saučešća u ime svih poklonika njegove glumačke veličine u Republici Srpskoj, upućujem i njegovoj porodici i svim kolegama", navodi se u telegramu.

Poznati srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je jutros u Beogradu u 49. godini.