latinica  ћирилица
09/02/2018 |  12:35 ⇒ 19:05 | Autor: RTRS

U banjalučkom naselju Kuljani počela gradnja zgrade za izbjegle iz FBiH i Hrvatske (VIDEO)

U banjalučkom naselju Kuljani počela je izgradnja zgrade sa 48 stanova za smještaj izbjeglih i raseljenih lica iz Federacije BiH i Hrvatske. Završetak gradnje planiran je za početak naredne godine.
Banjaluka- Davor Čordaš i Igor Radojičić - Foto: SRNA
Banjaluka- Davor Čordaš i Igor RadojičićFoto: SRNA

Za izgradnju zgrade za 48 porodica u Kuljanima Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica uložiće oko 2.240.000 maraka. Grad Banjaluka obezbijedio je oko 400.000 KM.

"Ministarstvo je u okviru ovog programa uspjelo da obezbijedi da se u Srpskoj grade 284 stana u devet opština i gradova ukupne vrijednosti oko 12, 13 miliona KM. Ovaj projekat ne bismo mogli realizovati bez učešća opština i gradova", rekao je ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš na svečanosti povodom početka izgradnje zgrade sa 48 stanova.

Grad je obezbijedio uređenje infrastrukture, lokaciju i potrebnu dokumentaciju za početak radova.

"Preduzeće Hidrokop će izvršiti radove u vezi sa vodovodom, kanalizacijom, pristupnim putem i rasvjetom, a vrijednost ovih radova, koji su investicija i učešće grada Banjaluka, nešto je veća od 400.000 KM", rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Čordaš i Radojičić su ranije u Dragočaju kod Banjaluke prisustvovali početku asfaltiranja lokalnog puta Dragočaj-Groblje Crkvine, za koji su Vlada Srpske i Ministarstvo za izbjegla i raseljena lica i grad Banjaluka obezbijedili 90.000 KM. Rok za završetak radova, čiji je izvođač preduzeće Kozaraputevi, je 60 dana.

U ovom naselju, u kojem živi veliki broj raseljenog stanovništva i povratnika, u planu je izgradnja mosta preko rijeke Dragočajke.