latinica  ћирилица
08/01/2018 |  12:56 ⇒ 13:00 | Autor: RTRS

Obilježavanje Dana Republike nizom manifestacija, prenos na RTRS

U Banjaluci će sutra biti obilježen Dan Republike Srpske nizom manifestacija kojima će prisustvovati zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice iz regiona i svijeta.
Dan Republike Srpske - Foto: RTRS
Dan Republike SrpskeFoto: RTRS

Protokolom je predviđeno da obilježavanje počne u 10.00 časova programom za djecu, odnosno informativno-zabavnom predstavom u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

U 10.30 časova predviđena je dodjela odlikovanja zaslužnim institucijama i pojedincima u Palati Republike, a u 12.00 časova svečani defile na Trgu Krajine, koji će prenositi Televizija Republike Srpske.

Svečana akademija biće održana u Sportskoj dvorani "Borik" sa početkom u 14.00 časova, a prenosiće je naša televizija.

U 16.00 časova biće upriličen svečani prijem povodom Dana Republike Srpske u Administrativnom centru Vlade Srpske, koji takođe možete gledati na našem programu.

Na Trgu Krajine koncert domaćih izvođača biće održan u 20.00 časova, a koncert gostujućih izvođača u 22.00 časa. U ponoć je predviđen vatromet na Trgu Krajine.

Povodom Dana Republike Radio-televizija Republike Srpske realizuje otvoreni program koji počinje u 10.20 časova i traje do 18.15 časova.

Naša televizija će od 9.00 časova prenositi i Svetu arhijerejsku liturgiju iz Hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci, koju će služiti patrijarh srpski Irinej. Predsjednik Srpske Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović dočekaće danas u Banjaluci Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja.