latinica  ћирилица
15/11/2017 |  13:09 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Izgradnja bolnice napunila kasu opštine Istočna Ilidža (VIDEO)

Nacrt rebalansa budžeta u opštini Istočna Ilidža veći je od planiranog, za oko 613 hiljada maraka.
Istočna Ilidža - Foto: RTRS
Istočna IlidžaFoto: RTRS

Zbog izgradnje bolnice Kasindo, povećani su neporeski prihodi, ali osim za bolnički parking, rebalansom - sredstva nisu predviđena ni za bolnicu, a ni za zdravstvenu zaštitu građana, kao što je obećao načelnik opštine.

Dali smo investitoru sve pogodnosti, tvrdi Marinko Božović načelnik opštine dodajući da je predračunska vrijednost rente i drugih građevinskih saglasnosti iznosila 770 hiljada KM

Ko je loš matematičar, ne znamo, ali investitor kaže, platio je više i to za čak 51 hiljadu maraka.

No, da nije bilo izgradnje bolnice, budžet u Istočnoj Ilidži teško da bi u odnosu na planirani, bio veći za 600 hiljada KM, što je u nacrtu rebalansa i konstatovano.

Do povećanja prihoda od rente došlo je usljed priliva sredstava na osnovu izdate građevinske dozvole za izgradnju ЈZU Bolnica Istočno Sarajevo, koja nisu bila planirana u budžetu.

Priliv se prelio, ali na druge stavke, a ne na zdravstvenu zaštitu građana, kako je Božović u oktobru obećao.

Opozicija ukazuje, ne slažu se mnogi pokazatelji sadržani u Nacrtu rebalansa budžeta sa obrazloženjima načelnika, poput troškova za izdavanje upotrebne dozvole za kompleks državnog zatvora u iznosu od 150 hiljada maraka. Sredstva su po stavkama raspoređena, mada Božović potvrđuje da još nisu naplaćena.