latinica  ћирилица
14/04/2024 |  19:33 ⇒ 21:40 | Autor: SRNA

Katniću i Lazoviću oduzeti skupocjeni automobili i oružje

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Danilo Šaranović izjavio je, povodom hapšenja bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg visokog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, da je tokom pretresa na osam lokacija u Bijelom Polju, Danilovgradu i Podgorici oduzeto više skupocjenih vozila, oružje, dokumentacija i drugi predmeti koji mogu biti od koristi u daljem postupku.
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije) -
Policija Crne Gore (Foto: Uprava policije)

Šaranović je pojasnio da su ovi predmeti pronađeni u prostorijama u vlasništvu Katnića, Lazovića ili njihovih članova porodice.

Katnić je jutros uhapšen u Danilovgradu, a Lazović u Bijelom Polju, a Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči ih za stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

- Aktivnosti u predmetu "Alfa" biće nastavljene i narednih dana. U odnosu na Katnića i Lazovića, paralelno sa ovim postupkom, biće vođena i finansijska istraga koja će, vjerovatno, stvoriti mogućnost da istraga bude proširena i na druga povezana lica - rekao je Šaranović.

On je dodao da je današnja akcija rezultat višemjesečne koordinisane saradnje Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalnog policijskog odjeljenja i Evropola.

- Ovo su vrlo pozitivne vijesti za građane i ovakvim akcijama dobijamo odgovore zbog čega su bili toliki napadi na sektor bezbjednosti u prethodnom periodu. Naš zadatak je da ovaj sektor zaštitimo od takvih napada - rekao je Šaranović.

Naveo je da se uskoro očekuje privođenje Lazovića u Specijalno policijsko odjeljenje, te da još nije završeno saslušanje Katnića.

Lazović je doveden u Podgoricu nakon višečasovnih pretresa u Bijelom Polju. Očekuje se i pretres njegove porodične kuće u podgoričkom naselju Zabjelo.

Specijalno policijsko odjeljenje Crne Gore uhapsilo je Milivoja Katnića i Zorana Lazovića zbog sumnje da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas iz crnogorskog Specijalnog državnog tužilaštva.