latinica  ћирилица
27/03/2024 |  14:38 ⇒ 17:45 | Autor: RTRS

Karan: Okosnicu MUP-a čini kadar koji je prošao Srednju školu unutrašnjih poslova (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan ukazao je danas na važnost ponovnog osnivanja Srednje škole unutrašnjih poslova s obzirom na to da okosnicu današnje kadrovske strukture Ministarstva predstavljaja kadar koji je prošao ovu školu.
Prezentacija škole MUP-a u Doboju - Foto: RTRS
Prezentacija škole MUP-a u DobojuFoto: RTRS

Karan je u Doboju prisustvovao promociji Srednje škole unutrašnjih poslova gdje je naveo da je riječ o posebnoj školi u kojoj budući policijski službenici stiču etički, moralni, disciplinski, humani, vaspitni i obrazovni integritet.

- To nije samo obrazovna ustanova za buduće policajce, ona ima pedagoške principe i u njoj je moguće ostvariti puni policijski integritet još u fazi školovanja. To je internatsko školovanje u skladu sa svim pravilima internatskog života - izjavio je Karan.

On je rekao da takvi policajci kroz praksu u Centru za obuku u Zalužanima, te kasnije u radu u policijskim stanicama, pokazuju taj etički, moralni i disciplinski integritet.

Direktor Srednje škole unutrašnjih poslova Aleksandar Miladinović pojasnio je da je školovanje u Srednjoj školi unutrašnjih poslova internatskog tipa, a ograničenu upotrebu mobilnih telefona izdvojio je kao najveće opterećenje za pitomce.