latinica  ћирилица
27/03/2024 |  14:00 ⇒ 14:41 | Autor: RTRS

Bjelica: Uprkos sankcijama, imali smo saglasnost OHR za otvorene račune (AUDIO)

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica nakon informacije da će biti zatvoren bankovni račun Srpske demokratske stranke, koja se nalazi na listi američkih sankcija rekao da za 21 godinu koliko je pod sankcijama SAD, nikada nije imao ovakav problem, prije svega jer su sankcionisani u to vrijeme imali saglasnost OHR-a da mogu imati račune za neometan rad i funkcionisanje.


Milovan Bjelica - Foto: RTRS
Milovan BjelicaFoto: RTRS

- Znam više prijatelja iz Sokoca, a i više njih iz okruženja, koji su pod sankcijama od 2004. godine i da su i njih sada pozvali da ugase račune u bankama - naveo je Bjelica.

Podsjetio je da je u martu 2003. godine smijenjen sa mjesta predsjedavajućeg SO Istočno Sarajevo i sa svih pozicija u SDS.

- Nekoliko dana poslije toga, 12. marta 2003. godine uvedene su mi sankcije od SAD, EU i SB. Sankcije od EU su trajale sve do 2011. Razlog za moju smjenu i uvođenje sankcija bila je pomoć licu optuženom od strane Haškog tribunala. Zabranili su mi bilo kakav rad. Nisam mogao raditi u državnim ustanovama, blokirači su račune. Navedeno je da će sankcije biti na snazi dok se optuženi ne uhapsi, preda ili se odustane od optužnice - navodi Bjelica.