latinica  ћирилица
26/03/2024 |  13:34 ⇒ 13:47 | Autor: RTRS

Moskovski državni institut: Obuka za strane državljane o trošku Rusije

Moskovski državni institut za međunarodne odnose Ministarstva inostranih poslova Ruske Federacije, u skladu sa naredbom predsjednika Rusije Vladimira Putina, a u cilju pomoći u obuci kadrova za diplomatsku službu stranim državama, obezbijedio jedno mjesto za takmičenje u master programima (nastava na ruskom jeziku) za obuku o trošku federalnog budžeta Rusije.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

Broj prijavljenih za učešće u selekciji nije ograničen, ali kandidati koji budu postigli najviše rezultate na prijemnim ispitima biće primljeni na obuku, prema predloženoj kvoti.

Ove godine Moskovski državni institut za međunarodne odnose planira da sprovede prijemne ispite za strane državljane za osnovne programe u dvije faze. Prva će biti održana u maju, a druga u junu.

Najkasnije do 10. maja potrebno je Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi poslati podatke o kandidatima preporučenim za učešće na konkursu za MGIMO za master programe. Podaci se mogu poslati na mejl adresu info@office-rs.ru.

Više detalja o proceduri prijema stranih državljana dostupno je na sajtu MGIMO.

Pored toga, Moskovski državni institut za međunarodne odnose nudi studiranje svima na plaćenoj osnovi u osnovnim i dodatnim programima.