latinica  ћирилица
08/05/2024 |  16:06 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Svjetski dan i Nedjelja Crvenog krsta pod sloganom "Porodica humanosti" (VIDEO)

Crveni krst Republike Srpske od danas do 15. maja nizom aktivnosti obilježiće Svjetski dan i Nedjelju Crvenog krsta, pod sloganom "Porodica humanosti".
Nedelja crvenog krsta - Foto: RTRS
Nedelja crvenog krstaFoto: RTRS

Predstavnici Crvenog krsta posjetili su Akušersko odjeljenje Univerzitetskog kliničkog centra, a u Gerontološkom centru Banjaluka održan je okrugli sto o mjestu i ulozi Crvenog krsta u društvu.

U fokusu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog krsta su volonteri i zaposleni koji svojim humanitarnim djelovanjem olakšavaju patnje ljudi koji su u stanju različitih potreba.

Pod sloganom "Porodica humanosti" i organizacijom niza radionica i takmičenja Crveni krst Srpske pridružio se obilježavanju Nedjelje Crvenog krsta.

- Mi smo organizacija koja ima daleko veći i širi Spektar programskih aktivnosti. Mi smo jedina organizacija u Republici Srpskoj koja ima službu traženja, kao i obnavljanje područnih veza. Mi smo organizacija koja u svojim programskim aktivnostima ima u pripremi i odgovor na katastrofe - izjavio je generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić.

Danas su posjetili Akušersko odjeljenje Univerzitetskog kliničkog centra.

U svijetu koji je obilježen krizama, značaj Svjetskog dana Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca još je veći. O mjestu i ulozi ove organizacije u Srpskoj održan je okrugli sto u Gerontološkom centru.