latinica  ћирилица
24/03/2024 |  20:58 | Autor: SRNA

Vulin: Žao mi je što nemamo posebnu riječ u srpskom jeziku za gađenje koje osjećam prema vođama NATO-a

Osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin istakao je da mu je žao što bogati srpski jezik nema posebnu riječ za gađenje koje danas osjeća prema vođama NATO pakta.
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC) -
Aleksandar Vulin (foto: TANJUG / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE / ANTON ANTANASIJEVIC)

Vulin je rekao za Srnu da je Parlamentarni savjet NATO pakta 25 godina od bombardovanja Srbije, dan kada su započeli agresiju, obilježio prijemom takozvanog Kosova u članstvo ovog tijela.

- Kada sljedeći put ambasadori NATO pakta, Evropske unije i Kvinte ili kako god da se nazovu, budu objavili saopštenje u kome kažu da im je žao zbog civilnih žrtava njihovog bombardovanja, sjetite se Srbi da su nam se smijali i na današnji dan, i znajte da svako ko misli da nam je mjesto u NATO paktu jeste podjednako lažljiv i podao, kao i oni u čiji bi savez da nas uvuku, ali su samo malo gluplji i mnogo veće kukavice od njih - poručio je Vulin.

Reagujući na to što je takozvano Kosovo dobilo status pridruženog člana Parlamentarne skupštine NATO saveza, Vulin je rekao da "NATO pakt ne vode samo cinični i lažljivi, već i zli kojima je malo što su nas ubijali, već bi i kosti da nam vade iz grobova".