latinica  ћирилица
24/03/2024 |  17:53 ⇒ 18:19 | Autor: TANЈUG

Kandidati SDSS-a na izborima u Hrvatskoj - Pupovac, Јeckov i Šimpraga

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) na parlamentarne izbore u Hrvatskoj, zakazane za 17. april, izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati će biti predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsjednice Dragana Јeckov i Anja Šimpraga, odlučila je danas Glavna skupština stranke.
Milorad Pupovac - Foto: Screenshot/YouTube
Milorad PupovacFoto: Screenshot/YouTube

- Na izborima moramo dokazati da je naše političko predstavljanje Srba u Hrvatsko autentično i da nema drugoga i autentičnijega i vi to znate i vi ste dio toga - poručio je Pupovac članovima Glavne skupštine stranke, prenijela je Hina.

Pupovac je istakao da su iza SDSS-a godine u kojima su i ta stranka i srpski narod u Hrvatskoj bili ućutkivani i stigmatizovani, u kojima su posebno predstavnici ekstremne desnice, ali i pojedini ljevičari nastojali da grade svoju politiku ućutkivanjem Srba i njihovom stigmatizacijom.

On je podsjetio da je tokom proteklih 25 godina SDSS nosila odgovornost i vladala u nizu gradova i opština, ali da nikada nije imala pretenzije da vlada Hrvatskom, ističući da ih nema ni sada.

- Slobodno im bilo ako misle da je to za dobrobit zajedničke zemlje, ali mi ne vjerujemo u to - rekao je Pupovac, napominjući da je pred SDSS-om zadatak obnove "javnog glasa stranke i zajednice i proširivanja prostora političkog djelovanja".

Pupovac je istakao da će to biti jedan od prvih zadataka SDSS-a i u kampanji i poslije nje.

Pupovac je istakao da je SDSS opredjeljena da hrvatsko društvo bude društvo slobode za svakog, za sve politike i etničke razlike.