latinica  ћирилица
24/03/2024 |  09:03 ⇒ 09:26 | Autor: SRNA

Zaharova: Zelenski dovoljno glup da za napad u Moskvi okrivi Rusiju

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski jedini je šef države "koji je dovoljno glup" da okrivi Rusiju za teroristički napad u Moskvi, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
Marija Zaharova (@MID_RF) - Foto: Twitter
Marija Zaharova (@MID_RF)Foto: Twitter

- Јedini šef države koji je dovoljno glup da okrivi Rusiju za teroristički napad je Zelenski. Nijedna kletva nije mogla da ga uništi tako snažno kao njegova sopstvena izjava kojom se razotkrio - napisala je Zaharova na "Telegramu", nakon što je Zelenski sinoć u video-obraćanju izjavio da ruski predsjednik Vladimir Putin "i drugi ološ samo pokušavaju da okrive nekog drugog" za teroristički napad.

Zaharova je prokomentarisala i saopštenje portparolke Bijele kuće Karin Žan Pjer koja je poručila da SAD osuđuju teroristički napad u Moskvi, kao i da je teroristička organizacija "Islamska država" zajednički neprijatelj koji mora da bude poražen.

- Međutim, američki štićenici u Kijevu kažu da je Rusija izvršila teroristički napad. Ne mogu ni da se dogovore o zajedničkoj verziji - navela je Zaharova.

Prema zvaničnim podacima Ruskog istražnog komiteta, 133 osobe su ubijene u terorističkom napadu u Moskvi u petak, 22. marta, kada je grupa napadača otvorila vatru na posjetioce koncerta u dvorani "Krokus siti".

Ministarstvo zdravlja Moskovske oblasti objavilo je da je u napadu u Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, ranjeno 140 ljudi.

Za napad je odgovornost preuzela "Islamska država", a zvanična Moskva saopštila je da su uhapšena četiri napadača osumnjičena za masakr, dok je privedeno ukupno 11 ljudi.