latinica  ћирилица
22/03/2024 |  11:38 ⇒ 11:38 | Autor: SRNA

Ambasada Rusije: Razvoj parlamentarne saradnje ima strateški karakter

Razvoj parlamentarne saradnje jeste važan pravac produbljivanja ruskog partnerstva sa Republikom Srpskom, koje ima strateški karakter, rečeno je u Ambasadi Rusije u BiH povodom nedavno potpisanog Sporazuma o saradnji Narodne skupštine Srpske i ruske Državne dume.
Ruska ambasada u Sarajevu - Foto: RTRS
Ruska ambasada u SarajevuFoto: RTRS

- Glas parlamentaraca je značajan element u savremenom svijetu, njihov solidarni stav doprinosi konstruktivnom rješavanju mnogih aktuelnih problema - istakli su u ruskoj Ambasadi.

Posjeta Moskvi delegacije Narodne skupštine Republike Srpske, na čelu sa predsjednikom Nenadom Stevandićem, u Ambasadi Rusije je visoko ocijenjena, te je istaknuto da je bitno što su u njen sastav bili uključeni predstavnici različitih političkih stranaka.

- Održani pregovori sa rukovodstvom Federalne skupštine Rusije, potpisani dokumenti, govor Stevandića u Državnoj dumi stvaraju osnov za još dublju saradnju u korist naših naroda - istakli su u ovom diplomatskom predstavništvu.

Iz ruske Ambasade ukazali su da poseban značaj ima zajedničko shvatanje NATO-a kao agresivnog bloka.

- Njegova neljudska suština se nedvosmisleno pokazala tokom agresije protiv SR Јugoslavije 25 godina prije. U varvarskim bombardovanjima poginuli su obični građani, uključujući i djecu - naveli su u ruskoj Ambasadi za Srnu.

O sjednici Savjeta bezbjednosti UN planiranoj za ponedjeljak, 25. marta, na kojoj bi trebalo da bude riječi o odgovornosti NATO-a za agresiju na SR Јugoslaviju prije 25 godina, iz Ambasade Rusije su izrazili očekivanje da će biti data principijelna ocjena odgovornosti NATO-a za ovaj zločinački čin.