latinica  ћирилица
25/09/2018 |  12:33 ⇒ 26/09/2018 | 08:47 | Autor: RTRS

Cvijanovićeva posjetila Zvornik, Bratunac i Srebrenicu (VIDEO)

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je danas Zvornik i Bratunac. Nakon toga, Cvijanovićeva je, zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, posjetila opštinu Srebrenica.
Željka Cvijanović u Zvorniku - Foto: RTRS
Željka Cvijanović u ZvornikuFoto: RTRS

Cvijanovićeva je u zvorničkom naselju Pilica prisustvovala otvaranju puta dužine tri kilometra za koji je Vlada obezbijedila 400.000 KM.

Ona je tom prilikom napomenula da je ovaj projekat jedan u nizu koji se realizuje u Srpskoj u saradnji sa lokalnim zajednicama, te istakla da je danas posebno zadovoljna jer ovaj put u Pilici mnogo znači za mještane.

"Nama je važno da razvijamo i gradove i sela, srećna sam da se kad god možemo okupimo sa mještanima i obilježimo ovako važne stvari", rekla je Cvijanovićeva.

Željka Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Predsjednica Vlade Republike Srpske posjetila je danas u zvorničkom naselju Branjevo novoizgrađenu fiskulturnu salu pri devetogodišnjoj područnoj školi matične Osnovne škole "Vuk Karadžić" Roćević, u koju je uloženo 425.000 KM.

Za izgradnju sale iz budžeta predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika izdvojeno je 150.000 KM, a grad Zvornik je obezbijedio 275.000 KM.

"Ovo je samo jedan od više projekata koje realizujemo na području Zvornika i mi smo, kao Vlada, zadovoljni što smo izašli iz finansijskih problema, što možemo da gradimo i radimo i da razvijamo naše lokalne zajednice, ispunjavamo obaveze koje oni imaju prema našim građanima, te da svi zajedno stasavamo u jaku, ozbiljnu Republiku Srpsku, na šta sam jako ponosna", rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se mještanima, nastavnicima i učenicima škole u Branjevu.

Ukupna korisna površina sale je 550 metara kvadratnih i opremljena je u potpunosti potrebnom opremom za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja. Školu u naselju Branjevo pohađa 250 učenika.

Željka Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Nakon posjete školi u naselju Branjevo, Cvijanovićeva je posjetila radove na izgradnji fiskulturne sale u područnoj školi u Karakaju, koja je u sastavu Osnovne škole "Desanka Maksimović" iz Čelopeka kod Zvornika.

Cvijanovićeva je izjavila da fiskulturna sala u područnoj školi u Karakaju, čija je izgradnja počela, neće služiti samo za aktivnosti u okviru škole, nego može da bude i centar okupljanja i održavanja drugih sadržaja u ovom kraju.

"Obaveza Vlade Republike Srpske je bila da realizuje ovaj projekat za potrebe nastavnog programa ove škole", rekla je Cvijanovićeva, obraćajući se đacima, nastavnom osoblju i stanovnicima Karakaja.

Željka Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Nakon posjete školi u Karakaju, premijerka Srpske razgovarala je sa rukovodstvom opštine Bratunac. Ona je nakon sastanka izjavila da je Vlada, osim ulaganja u putnu infrastrukturu od oko 1,2 miliona KM, izdvojila i oko 800.000 KM za dvije fiskulturne sale u devetogodišnjim školama Branjevo i Karakaj.

Ona je izrazila zadovoljstvo što se u Zvorniku gradi i što je jedan broj projekata u završnoj fazi realizacije, dodajući da su svi ti projekti podržani sredstvima Vlade Republike Srpske.

Ona je dodala da se u ovom momentu na području Zvornika realizuju investicije od oko dva miliona KM.

"Na lokalnu putnu infrastrukturu odnosi se 1,2 miliona KM, a u okviru toga je i asfaltirani put u Pilici", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je za fiskulturnu salu za Osnovnu školu u Branjevu izdvojeno oko 150.000 KM, a 650.000 KM za fiskulturnu dvoranu u Karakaju.

"To su ta dva miliona KM koja su već u opticaju", pojasnila je Cvijanovićeva.

Ona je navela i da je danas na sastanku u Zvorniku obavijestila gradonačelnika Zorana Stevanovića i direktora vrtića u tom gradu da je Vlada Republike Srpske donijela odluku da finansijski podrži opremanje vrtića sa 190.000 KM. Istakla je važnost ovog objekta, koji će omogućiti smještaj oko 150 djece, tako da će biti smanjena lista čekanja na upis.

"Izgradnja novog vrtića u Zvorniku je u okviru velike kampanje na nivou Republike, koju su podržali predsjednik Srpske Milorad Dodik i Vlada da se grade vrtići u mnogim opštinama širom Srpske", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da je kroz Razvojni program Srpske u ranijem periodu investirano oko 120 miliona KM u projekte koji su bili važni opštinama u Srpskoj, te naglasila da Vlada finansijski pomaže i gradska i ruralna područja.

Željka Cvijanović u Zvorniku (Foto: RTRS)

Premijerka Srpske je napomenula i da je Republika stabilna i jaka, te da može da iskorači prema potrebama lokalnih zajednica i da ih razvija.

"U ovoj godini mi smo to pokazali. Čak i u prošloj godini znatna su sredstva uložena, a ove godine posebno s obzirom da su svi problemi finansijske prirode riješeni, nema nikakvih dugovanja, ni kašnjenja prema bilo kome. Uspijevali smo i da povećamo plate, penzije, socijalna davanja, da uvodimo i nova socijalna prava", podsjetila je Cvijanovićeva.

Nakon Zvornika, predsjednica Vlade posjetila je opštinu Bratunac, gdje je, zajedno sa načelnikom ove opštine Nedeljkom Mlađenovićem, otvorila novoizgrađeni Dom zdravlja i infrastrukturu oko ovog objekta u šta je Vlada uložila 2,2 miliona KM, a opština 200.000 KM.

Željka Cvijanović u Bratuncu (Foto: RTRS)

Cvijanovićevoj je povodom Dana opštine uručeno najveće opštinsko priznanje - Plaketa opštine Bratunac. Plaketa će biti uručena i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Željka Cvijanović u Bratuncu (Foto: RTRS)

Cvijanovićeva je poručila da razvoj lokalnih zajednica doprinosi ukupnom razvoju Srpske, zbog čega će Vlada nastaviti da ulaže u projekte, ali i poboljšanje životnog standarda. 

Ona je naglasila da je Vlada pokazala ozbiljan odnos prema Bratuncu realizacijom niza infrastrukturnih saobraćajnih i vodoprivrednih projekata, ali i izgradnjom i rekonstrukcijom objekata iz oblasti zdravstva i obrazovanja.

"Ako opštine nisu razvijene ili se ne unapređuju onda ne možemo govoriti ni o jakoj Republici Srpskoj", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je u ovoj opštini kandidovano, ali i odobreno nekoliko ozbiljnih projekata, te da je potrebno uraditi još mnogo toga da bi se moglo reći da i Bratunac, kao neke ostale opštine, definitivno ide putem razvoja.

Premijerka Srpske je ocijenila da je veoma značajna veza sa Srbijom posredstvom izgradnje mosta "Bratoljub" i da već ima zainteresovanih investitora koji sada na drugačiji način posmatraju Bratunac i to područje.

Nakon Bratunca, Cvijanovićeva je, zajedno sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom, posjetila opštinu Srebrenica.

Vlada Republike Srpske, po različitim osnovama iz Razvojnog programa i iz budžeta Republike, do sada je u grad Zvornik uložila oko 70 miliona KM, dok je posredstvom kreditnih linija Investiciono-razvojne banke Srpske plasirano dodatnih 68 miliona KM.

U protekloj deceniji uloženo je 140 miliona KM u razvoj opštine Bratunac.

Opština Srebrenica predstavlja jedan od prioriteta Vlade Republike Srpske, što je Vlada pokazala još 2007. godine dodijelivši Srebrenici status područja od posebnog ekonomsko-socijalnog značaja, rečeno je za Srnu u Vladi Srpske.

Izvor: RTRS/SRNA

Željka Cvijanović u Branjevu
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Branjevu
Foto: RTRS

Cvijanovićeva u Bratuncu
Foto: RTRS

Cvijanovićeva u Bratuncu
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Željka Cvijanović u Zvorniku
Foto: RTRS

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović primila plaketu za doprinos u razvoju opštine Bratunac
Foto: RTRS

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović primila plaketu za doprinos u razvoju opštine Bratunac
Foto: RTRS

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović u Bratuncu
Foto: RTRS

Predsjednica Vlade Željka Cvijanović u Bratuncu
Foto: RTRS