latinica  ћирилица
27/04/2024 |  12:00 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Devet godina od terorističkog napada u Zvorniku; Epilog - niko nije optužen (VIDEO)

Navršilo se devet godina od terorističkog napada na Policijsku stanicu u Zvorniku, kada je vehabija Nerdin Ibrić ubio policajca Dragana Đurića i ranio policajce Stevu Milovanovića i Željka Gajića. Na mjestu stradanja policajca Đurića, ispred Policijske uprave Zvornik, kao i na mjesnom groblju u Karakaju, položeno je cvijeće i služen pomen.
Parastos ubijenom policajcu u Zvorniku - Foto: RTRS
Parastos ubijenom policajcu u ZvornikuFoto: RTRS

Uz poklič "Alahu ekber" Nerdin Ibrić je 27. aprila 2015. godine upao u Policijsku stanicu Zvornik u vrijeme primopredaje smjene, počeo da puca i tom prilikom ubio Dragana Đurića i ranio dvojicu njegovih kolega. U razmjeni vatre terorista Ibrić je ubijen.

- Danas je dan tuge i sjećanja. Dragan je izgubio život mlad, tužno je i žalosno. Svaki put kada ustanem pomislim da li sam dobro nešto uradio, apelovao bi na sve ostale da tako urade - kad ustanu da se vrate korak nazad i vide da li su dobro nešto uradili. Ovih dana opet imamo usijane glave i apelovao bih na smirenje situacije, kako se nikom ne bi desilo ono što se desilo porodici Đurić - rekao je Anđelko Đurić, brat ubijenog policajca.

Ni nakon devet godina slučaj nije dobio sudski epilog i do danas nema optuženih.

- Tužilaštvo BiH je obustavilo istragu nakon godinu i po dana pod obrazloženjem da nema dovoljno dokaza. Nakon osam i po godina, tačnije prije šest mjeseci smo dobili predmete koji su izuzeti sa uviđaja, sa lica mjesta - kaže Aleksandar Vasiljević, načelnik PU Zvornik.

Dragan Đurić bio je uzoran građanin Zvornika i uzoran službenik MUP-a Republike Srpske.

- Ubistvo Dragana Đurića bila je velika tragedija za naš grad. Nadamo se da se nikom nikad ovako nešto neće dogoditi. Naša obaveza ostaje da čuvamno mir i bezbjednost naših građana, to je preduslov da društvo dalje napreduje - rekao je gradonačelnik Zbornika Bojan Ivanović.