latinica  ћирилица
21/09/2018 |  08:12 ⇒ 16:54 | Autor: RTRS

Radmanović: Posjeta Lavrova Banjaluci važna za čitav region

Bivši član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović rekao je za RTRS da je posjeta ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Banjaluci vrlo važna, kako za Srpsku, tako i za čitav region.

- Lavrov je jedan od najvažnijih svjetskih diplomata i on ne dolazi često u zemlje regiona, a dolazak u Banjaluku je izuzetno važan za sve nas - rekao je Radmanović.

On je istakao da je povod za dolazak ministra spoljnih poslova Rusije u Sarajevo, prvenstveno, posjeta Banjaluci i Republici Srpskoj.

- Povod za njegov dolazak je dobar odnos predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa rukovodstvom Ruske Federacije. Sve ono što mi iz Srpske želimo u saradnji sa Rusijom oni ovom posjetom potvrđuju da žele to isto i da smo pravi prijatelji - rekao je on.

Radmanović je naglasio da je zabrana ulaska u BiH ruskom piscu Zaharu Prilepinu sramota za BiH, posebno za srpske predstavnike na vlasti u Sarajevu.

- To je sramota ne samo za člana Predsjedništva BiH iz Srpske Mladena Ivanića, već posebno za ministra beѕbjednosti BiH Dragana Mektića, bez kojeg to nije moglo da se desi - naveo je on.

Radmanović je istakao da je Sarajevo sada u strahu šta će Lavrov da kaže o tom slučaju.