latinica  ћирилица
16/06/2018 |  16:28 ⇒ 17/06/2018 | 08:42 | Autor: RTRS

Republika Srpska uz Luku Јovića na Mundijalu u Rusiji

Oči javnosti u Srbiji uprte su ka Rusiji gdje se održava planetarna smotra fudbala, a sa ništa manje pažnje prati se i u Republici Srpskoj. Sa posebnom pažnjom će utakmice Srbije pratiti mještani sela Batra kod Bijeljine, koji se ponose činjenicom da je reprezentativac Luka Јović upravo iz ovog malog semberskog mjesta.

Zajedničko praćenje utakmica iz kafića ovdje je postala tradicija, pa će i ove godine roditelji Luke Јovića, Svetlana i Milan, zajedno sa prijateljima svakodnevno pratiti dešavanja iz Rusije.

"Luka je odavde odlazio i na Zvezdine utakmice, pa nedavno i u Berlin dva dana. U nedjelju je bio ponovo ovdje i odavde otišao na Mundijal u Rusiju, priča Milan Јović, Lukin otac.

Podršku će imati i od majke koja je Lukin vjerni navijač.

"Naravno da sam jako ponosna na njega. Srce mi je zaista veliko i jedva stoji u grudima. Stvarno mi je drago i mnogo sam srećna što je Luka tu gdje jeste", kaže majka Svetlana Јović.

Najbolji prijatelji i komšije pomno će pratiti dešavanja u Rusiji.

"Slava mu nije udarila u glavu ni jednog trena. On je ostao čvrsto na zemlji. Čujem se s njim svakoga dana. Rekao mi je da je atmosfera u reprezentaciji odlična. Da li će to donijeti uspjeha ili ne, ostaje da se vidi", naglašava Predrag Stojanović, prijatelj i komšija porodice Јović.

Na samo par kilometara od porodične kuće Јovića je i imanje Save Miloševića.

Dva mala sela sa oko stotinak kuća dala su dva reprezentativca, što dovoljno govori o ljubavi i velikom talentu koji posjeduju sportisti sa ove strane Drine.