latinica  ћирилица
26/04/2024 |  15:45 ⇒ 19:11 | Autor: RTRS

Vrtići Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka ovog ljeta na kolektivnom godišnjem odmoru (VIDEO)

Vaspitači Centra za predškolsko vaspitanje Banjaluka tokom ljeta će na kolektivni godišnji odmor. U tome su ih podržali i roditelji. Anketa sprovedena među roditeljima u banjalučkim vrtićima koji se nalaze u sklopu Centra za predškolsko vaspitanja i obrazovanje, pokazala je da je 84 odsto roditelja za kolektivni odmor vaspitača.
Centar za predškolsko vaspitanje Banjaluka - Foto: RTRS
Centar za predškolsko vaspitanje BanjalukaFoto: RTRS

Vrtići do sada nisu imali kolektivni godišnji odmor.

Od ovog ljeta svi koji su u okviru Centra za predškolsko, biće zatvoreni dvije sedmice.

Dosadašnja praksa bila je da se spajaju grupe i da određeni vrtići dežuraju ljeti.

- Ovog ljeta šema koja je bila u prethodnim godinama u suštini je pokazala da je mnogo bolje rješenje. Preko 80 odsto roditelja se izjasnilo za kolektivni godišnji odmor - rekao je Petar Јokanović, direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Gradonačelnik Banjaluke smatra da je najbolje rješenje u vezi sa kolektivnim godišnjim odmorom u vrtićima onako kako roditelji odluče.

- Ako je 84 odsto roditelja reklo da im više odgovara kolektivni godišnji, poštovaćemo ono što oni kažu - jasan je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluk.

Roditelji kažu da iako će za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora morati nekako da se snađu, ipak im je, ističu, i to bolje nego da mijenjaju vrtiće svaki drugi dan.

Kolektivni godišnji odmor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka planiran je od 15. do 26. jula.