latinica  ћирилица
13/06/2018 |  20:29 ⇒ 14/06/2018 | 09:07 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vlada nastavlja da vodi odgovornu ekonomsku politiku

Premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović na sastanku sa izvršnim direktorom MMF-a Antonijem de Lanojem istakla je da će Vlada nastaviti da vodi odgovornu ekonomsku politiku, mjerama na unapređenju privrednog ambijenta, i da će nastaviti dijalog sa socijalnim partnerima.

Poručila je da je Srpska posvećena reformskim procesima, što potvrđuju makro-ekonomski pokazatelji i kontinuiran ekonomski rast. Gostujući u našoj emisiji "Telering", Cvijanovićeva je podsjetila da je Srpska u nekoliko navrata otkazala tranše kada je riječ o trezorskim zapisima i obveznicama, jer joj nije bio potreban novac.

"Sad radimo nešto drugo, ne zato što nam je potreban novac i što ga nismo mogli naći na drugom mjestu. Pokušaj da se izađe na Međunarodno tržište kapitala ne znači da smo u finansijskoj stisci, već jer je politički važno da se nađemo na Međunarodnom tržištu kapitala sa imenom i prezimenom, kao Republika Srpska. Nije pritisak finansijski, ovo je bila politička odluka, spremali smo se za nju, najavili smo je i sad imamo nešto na sceni", naglasila je Cvijanović.