latinica  ћирилица
13/03/2018 |  15:28 ⇒ 19:20 | Autor: RTRS

Završena obnova Muzičke škole Vlado Milošević u Banjaluci (VIDEO)

Završena je obnova Muzičke škole Vlado Milošević u Banjaluci.
Muzička škola "Vlado Milošević" - Foto: RTRS
Muzička škola "Vlado Milošević"Foto: RTRS

Obnova objekta urađena je u okviru projekta "Zeleni ekonomski razvoj".

Nova fasada, krov i stolarija doprinijeće boljim uslovima za nastavu. U projekat je uloženo 180.000 maraka, a ušteda je najveća na grijanju i električnoj energiji.

"Značajne uštede da se ostvare i po pitanju održavanja instrumenata. Tačnije mi sada u našoj školi imamo postignutu jedinstvenu temparaturu u cijelom objektu, tako će vijek trajanja instrumenta biti mnogo duži", naveo je Damir Јovanić direktor Muzičke škole Vlado Milošević.

Radmila Kocić-Ćućić pomoćnik ministra za osnovno i srednje obrazovanje, Ministarstvo prosvjete i kulture Srpske
ističe da će "Zeleni ekonomski razvoj" obnoviti 21 obrazovnu ustanovu, od kojih je najviše osnovno školskih.

"Mi očekujemo da će učenici i nastavnici biti više motivisani za rad", kaže Kocić-Ćućić.

Od naredne zime bolji uslovi i za djecu u vrtiću Pčelica. Donaciju za rekonstrukciju stolarije obezbijedila je kompanija Milbauer.

"Radi se o objektu koji je sagrađen 1982. godine i stolarija je iz tog perioda. Јako je trošna i nefunkcionalna, da ne pričamo o uštedi koju dobijamo", navela je Јelena Kurtinović direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić nada se da će do jeseni i naredne sezone imati još više novih slobodnih mjesta u vrtiću, a zahvaljujući i onima koji pomognu rekonstrukcijama, poboljšaće već postojeće kapacitete.

Gradonačelnik je najavio da će do kraja ljeta biti pripremljena strategija razvoja grada Banjaluka za period 2018-2027. godine.