latinica  ћирилица
25/04/2024 |  18:56 ⇒ 20:10 | Autor: RTRS

Šestočlanoj porodici Krunić novi dom od organizacije "Srbi za Srbe" (VIDEO)

Šestočlana porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva, uselila je u novu kuću koja je sagrađena akcijom humanitarne organizacije "Srbi za Srbe". Gradnja i potpuno opremanje kuće za Kruniće na Pavlovcu, koštala je oko 127.000 KM.
Novi dom za Kruniće - Foto: RTRS
Novi dom za KrunićeFoto: RTRS

Dok su njihovi vršnjaci maštali o skupim telefonima i računarima Viktor, Vasilije, Mia i Mona sanjali su krov nad glavom.

Zahvaljujući organizaciji "Srbi za Srbe", san im se ostvario. Sreću ne mogu da sakriju ni njihovi roditelji.

- Djeca su presrećna, imaju svoju sobu da se igraju, ogroman je dnevni boravak, kupatilo i hodnik. Uglavnom to je sada naše, hvala Bogu. Drago mi je da su mi djeca u svome i da ne plaćamo više kiriju - kazao je Dalibor Krunić, domaćin ove porodice.

Kiriju su plaćali deset godina koliko je trajala borba i život u nehumanim uslovima.

Srbi, sa svih strana svijeta, pobrinuli su se da Krunići dobiju svoje parče zemlje i potpuno novi opremljen dom.

- Znači nam mnogo. Prvenstveno dvorište, da možemo izaći, isključivo zbog djeca, ne radi nas - rekla je Јovana Krunić, majka Viktora, Vasilija, Mie i Mone.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe za porodicu Krunić čuli su prije dvije godine, a zahvaljujući donatorima novi dom sagrađen je i prije očekivanog vremena.

- Izgradili smo kuću od temelja do krova, komplet je sređena, urađena je fasada, unutrašnjost je opremljena bijelom tehnikom i namještajem. Јoš jedan projekat iza nas - istakao je Mladen Milić iz humanitarne organizacije "Srbi za Srbe".

Zahvaljujući trudu i požrtvovanju ovih ljudi velikog srca, još jedna porodica zakoračila je u ljepšu i bolju budućnost, a svoju misiju "Srbi za Srbe" nastavljaju na nekom drugom mjestu, i dalje pomažući onima kojima je potrebna.