latinica  ћирилица
11/02/2018 |  15:23 | Autor: RTRS

Mihajlović: Srpski i hrvatski narod treba da se okrenu budućnosti

Potpredsjednik Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da srpski i hrvatski narod imaju puno tema koje se tiču privrede i života običnih građana obje zemlje oko kojih mogu dobro da sarađuju i poručila da treba da se okrenu budućnosti.
Zorana Mihajlović - Foto: TANЈUG
Zorana MihajlovićFoto: TANЈUG

"Srbija zna svoju istoriju i šta je prošao naš narod u odnosima sa Hrvatskom. Znamo i kuda idemo - u budućnost", poručila je Mihajlovićeva, koja će kao član državne delegacije u naredna dva dana boraviti u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Mihajlovićeva je istakla da je infrastruktura ono što povezuje Srbiju i Hrvatsku i ukazala da dvije zemlje mogu sarađivati na projektima na željeznici.

"Interes Srbije, sigurna sam i Hrvatske, je da pronađemo način da smanjimo gužve na graničnim prelazima, kako za transport robe, tako i da smanjimo čekanje putnika na ulazak u Hrvatsku", rekla je Mihajlovićeva.

Ona je napomenula da tema razgovora može biti i zajednički nastup na budućim velikim infrastrukturnim projektima u regionu, kao i da postoji mnogo stvari koje dvije zemlje zajedno mogu da urade i u vodnom saobraćaju.

Mihajlovićeva je istakla i da Srbija želi da upozna Hrvatsku sa svojim sistemom izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, po kojima je deseta na svijetu na "Duing biznis" listi Svjetske banke.

Izvor: SRNA