latinica  ћирилица
17/01/2018 |  19:15 ⇒ 19:59 | Autor: RTRS

Vukotić: Mektić je prijetnja po nacionalnu bezbjednost (VIDEO)

SIPA je za federalne medije potvrdila da provjerava navode u vezi sa formiranjem paravojnih formacija u Republici Srpskoj i organizacijom "Srbska čast". Tome su prethodile izjave ministra bezbjednosti Dragana Mektića u vezi sa organizacijom koja je registrovana samo u Srbiji, ali ne i u Srpskoj.
Banjaluka, "Veterani Republike Srpske" - Foto: SRNA
Banjaluka, "Veterani Republike Srpske"Foto: SRNA

Veterani Srpske smatraju da je upravo Mektić glavna prijetnja po nacionalnu bezbjednost, jer, kako tvrde, takvim izmišljenim pričama stvara tenzije. Pozivaju ga da se pozabavi realnim opasnostima, a ne traženjem neprijatelja tamo gdje ih nema.

Duško Vukotić, na koga se Mektić obrušio na konferenciji za novinare, odlučio je da uzvrati istom mjerom. U Mektićevom stilu, kako i sam priznaje, pred novinare je izašao sa fotografijama sa društvenih mreža.

- Dragan Mektić "bilda" sa Zejdom Dukmenovićem. Ko je Dukmenović? To je pripadnik "Crnih labudova". Kao što vidite, za razliku od "Srbske časti", on je sa oružjem - navodi Vukotić, predsjednik Veterana Republike Srpske.

Osim fotografija, Vukotić ukazuje i na ovaj video Dukmenića na strelištu. Mektića upozorava da su najveća prijetnja po nacionalnu bezbjednost Arapi koji kupuju zemlju na tzv. zelenoj transverzali kod Istočnog Sarajeva i on lično.

- Zato što on obavlja funkciju ministra bezbjednosti, a svojim izmišljenim pričama stvorio je takve tenzije da su se usijale društvene mreže i stvara se međunacionalna netrpeljivost - kaže Vukotić. 

Zamjera mu i zbog trenutka u kojem je održao konferenciju za novinare.

- Dragan Mektić u trenutku kada se na Kosovu i Metohiji dogodio teroristički akt, kada je ubijen Oliver Ivanović, kada se sve bezbjednosne strukture bave jednim tako velikim problemom, novinarima priča o "Srbskoj časti" i Veteranima Republike Srpske - navodi predsjednik Veterana.

Vukotić upozorava Mektića i da bi trebalo da se pozabavi problemom terorizma u BiH i prisjeti se svih terorističkih napada u kojima, kako ističe, nisu učestvovali pripadnici "Srbske časti" i Veterana Srpske.