latinica  ћирилица
26/04/2024 |  15:58 ⇒ 16:00 | Autor: SRNA

Borenović i Pejić potpisali sporazum o saradnji

Lideri PDP-a i Partije ujedinjenih penzionera Branislav Borenović i Slavko Pejić potpisali su danas u Banjaluci sporazum o saradnji koji, osim zajedničkih političkih programskih opredjeljenja, podrazumijeva saradnju za predstojeće lokalne, kao i opšte izbore 2026. godine.
Branislav Borenović i Slavko Pejić - Foto: SRNA
Branislav Borenović i Slavko PejićFoto: SRNA

Borenović je nakon potpisivanja rekao novinarima da sporazum potvrđuje da su dvije partije jasno opredijeljene za unapređenje položaja penzionerske populacije.

- PUP podržava naše politike borbe za jačanja ekonomije, za nove investicije i sve što Republiku Srpsku može osnažiti - naveo je Borenović.

Odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje skorašnji dogovor partnerskih stranaka na nivou BiH o izmjenama Izbornog zakona BiH, Borenović je ocijenio da se na tom planu "dešava klasična kupovina vremena" i pozvao ove partije da "završe taj posao".

On je rekao da PDP svoje odluke donosi demokratski i u organima stranke, te bez uticaja sa strane.

Pejić je naveo da predstavnici ove partije vjeruju PDP-u jer njihovu politiku unapređenja položaja penzionera ilustruju brojni dobri potezi gradske vlasti u Banjaluci koja doprinosi boljim uslovima života najstarije populacije.

- U skladu sa sporazumom, zajedno ćemo se boriti za socijalno odgovorno i pravednije društvo, kao i za što dostojanstveniji položaj penzionera - rekao je Pejić.

Funkcioner PDP-a Draško Stanivuković, koji je gradonačelnik Banjaluke, rekao je da će u ovom gradu i dalje biti omogućene mnoge pogodnosti kako bi se podigao životni standard najstarije populacije.