latinica  ћирилица
17/01/2018 |  16:53 ⇒ 18:23 | Autor: RTRS

Mještane Krepšića obradovao novi most (VIDEO)

U Krešiću kod Brčkog, zvanično je za saobraćaj otvoren novoizgrađeni most, na magistralnom putu Banjaluka-Bijeljina. Most je izgrađen sredstvima Vlada Distrikta i Republike Srpske.
Most u Krepšiću - Foto: RTRS
Most u KrepšićuFoto: RTRS

Urušavanjem mosta u katastrofalnim poplavama 2014. godine, nastaju problemi posebno za mještane Krepšića koji su neko vrijeme bili od svih odsječeni. 

Mještanin Milan Maksimović podsjeća da su svake padavine u Krepšiću ispraćali sa strahom da ne bi bili poplavljeni, ali da se sada ne brinu jer će ih most zaštititi.

Od prijedloga da se gradi novi most, do završetka radova prošlo je šest mejseci, kao što je ugovorom predviđeno između izvođača radova i ЈP Putevi, koje je finansiralo izgradnju.

Direktor ЈP Putevi Brčko, Miroslav Miškić, naveo je da je most završen u roku kao što su i obećali. Istakao je da im je zadovoljstvo što su ispunili svoju obavezu, znajući koliko je most značajan za mještane.

Sredstva za izgradnju obezbjedilo je ЈP Putevi, prema skupštinskoj odluci, i Vlada Republike Srpske.

Gradonačelnik Distrikta Siniša Milić rekao je da su u ovaj projekat u saradnji sa ЈP Putevi, uložili oko 690.000 KM, a da je Vlada Srpske izdvojila 65.000 KM za projektnu dokumentaciju.

U mjesnoj zajednici Krepšić očekuju da će nadležno vladino odjeljenje finansirati ojačavanje manjeg nasipa udaljenog od mosta 200 metara, čime bi most bio u potpunosti bezbjedan od bilo kakvih poplava.