latinica  ћирилица
10/01/2018 |  09:17 ⇒ 09:19 | Autor: RTRS

DF: Benefit ulaska CG u NATO - pad životnog standarda

Јedan od lidera crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je da je pad životnog standarda građana "benefit" ulaska Crne Gore u NATO.
Američki Senat odobrio ulazak Crne Gore u NATO - Foto: nezavisne novine
Američki Senat odobrio ulazak Crne Gore u NATOFoto: nezavisne novine

"Dosadašnji benefiti članstva u NATO su više nego vidljivi - povećanje PDV-a, akciza, ukidanje zakona o majkama, kupovina tri helikoptera od 30 miliona evra, šivenje uniforme za vojsku u vrijednosti deset miliona evra...Samo nam još fali neki povratnik iz Sirije da se raznese u `Delta sitiju` u Podgorici, pa će onda benefiti biti kompletni", rekao je Knežević.

On kaže da je vlast zbog toga odluku o članstvu u NATO donijela u Skupštini Crne Gore, bježeći od referenduma i volje građana.

"Paradoksalno je to i da NATO postaje svjestan koga je primio u članstvo i da sada procjenjuju jedni druge ko je koga bolje prevario", rekao je Knežević za portal "IN4S".

U Crnoj Gori je od početka ove godine došlo do povećanja PDV-a sa 19 na 21 odsto, što je dovelo do poskupljenja struje, cigareta, alkoholnih pića, dok su sve vrste goriva od početka godine poskupile već dva puta.

Izvor: SRNA