latinica  ћирилица
26/04/2024 |  11:24 ⇒ 11:26 | Autor: Agencije

Tužilaštvo formiralo predmet protiv Mila Đukanovića

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom intervjua bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića.
Milo Đukanović (foto: arhiva/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC) -
Milo Đukanović (foto: arhiva/EPA-EFE/BORIS PEJOVIC)

Riječ je o intervjuu za podgorički Radio Antena M u kojem je Đukanović posljednja hapšenja njegovih najbližih saradnika nazvao političkim revanšizmom i uporedio sa krvnom osvetom.

Nakon detaljne analize intervjua Više državno tužilaštvo će po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke o eventualno počinjenom krivičnom djelu, saopšteno je portalu RTCG iz Višeg tužilaštva u Podgorici.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom objave intervjua na portalima, koji je Antena M dao M.Đ, a koji je od Uprave policije dostavljen na ocjenu ovom tužilaštvu radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti - naveli su iz tužilaštva, prenosi Tanjug.

Tužilaštvo je, dodaje se, dalo nalog Upravi policije da od Radija Antena M pribavi i dostavi ovom tužilaštvu intervju u elektronskoj formi, te će se, kako kažu, nakon detaljne analize intervjua, po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke

Đukanović je u intervjuu još rekao da se u zemlji živi u "zatrovanoj atmosferi" i da će se, kako je naveo, "ćeranija po Crnoj Gori nastaviti". Naveo je i da je dužan da na to upozori, jer je "crnogorsko društvo društvo osvetnika“.