latinica  ћирилица
08/01/2018 |  12:01 | Autor: RTRS

Prva SDS: Građani da dočekuju Dan Republike u miru i slobodi

Prva SDS čestitala je svim građanima Republike Srpske 9. januar - Dan i krsnu slavu Srpske, sa iskrenom željom da ga u miru, slobodi i blagostanju dočekuju i proslavljaju još mnogo godina.
Prva SDS - Foto: ilustracija
Prva SDSFoto: ilustracija

Povodom 26 godina od nastanka Srpske, iz Prve SDS navode da je Republika Srpska nastala kao garant opstanka i budućnosti srpskog i drugih naroda koji u njoj žive, te da je potpuno neprihvatljiv svaki pokušaj njenog ukidanja ili derogiranja njenih nadležnosti, naziva i obilježja, kao što su Dan i krsna slava.

"O volji i želji srpskog naroda da proslavlja Dan i krsnu slavu Republike dovoljno govore rezultati referenduma održanog 2016. godine", saopšteno je iz Prve SDS.

Iz ove stranke pozivaju sve političke aktere u Srpskoj na sabornost i jedinstvo kako bi se zajedničkim snagama sačuvalo ono u šta su ugrađene hiljade života.

Republika Srpska sutra slavi 26. rođendan.

Srpska je osnovana 9. januara 1992. godine pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima koja su se ticala opstanka Јugoslavije i nakon što su pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba koji su imali konstutitivni status.

Izvor: SRNA