latinica  ћирилица
20/11/2017 |  15:06 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Širom Srpske odata počast stradalim pripadnicima MUP-a (VIDEO)

Uoči krsne slave MUP-a, Aranđelovdana, širom Srpske odata je počast stradalim pripadnicima policije. Služeni su pomeni i upriličen slavski obred.
Parastos stradalim pripadnicima MUP-a Srpske - Foto: RTRS
Parastos stradalim pripadnicima MUP-a SrpskeFoto: RTRS

Vjerski obred u Bijeljini obavio je episkop zvorničko tuzlanski Fotije, u prisustvu pripadnika Policijske uprave Bijeljina i mnogobrojnih zvanica.

- Policija je tu da sprovodi zakone, da štiti nejač, sirotinju i one koji su ugroženi - rekao je episkop.

Povodom krsne slave u Eparhijskom kulturnom centru upriličen je kulturno umjetnički program.

I u Policijskoj upravi Trebinje služen je pomen stradalim pripadnicma policije i obavljen slavski obred.

- Policijska uprava spremna je da odgovori svim zahtjevima, a posebnu pažnju posvetiće suzbijanju terorizma i ilegalnih migracija - istakao je Žarko Laketa, načelnik PU Trebinje.

U Prijedoru su dodijeljene tri legitimacije nekadašnjim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su u penziji i odata pošta svim pripadnicima policije koji su dali život za odbranu Srpske.

- Ne smijemo da zaboravimo 782 poginula pripadnika MUP-a, od kojih 74 pripadnika CЈB Prijrdor i šest pripadnika Sedemog odreda specijalne brigade policije koji je bio stacioniran ovdje u Priejdoru - rekao je Dalibor Ivanić, načelnik PU Prijedor.

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum istakao je da pripadnici MUP-a Srpske profesionalno, odgovorno i savjesno rade svoj posao.

U Istočnom Sarajevu služen je pomen poginulim pripadnicima MUP-a.

- Proslava krsne slave je povod da se prisjetimo nastanka, herojskog puta i doprinosa pripadnika MUP-a u očuvanju mira i stabilnosti u Republici Srpskoj - naglasio je Srpko Kosorić, načelnik PU Istočno Sarajevo.

Načelnik Policijske Uprave u Zvorniku Goran Abazović istakao da je današnji dan prilika da se prisjete stradalih kolega.

- Ovim pokazujemo da nismo, nećemo i nikad ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu u stvaranju Republike Srpske - naglasio je Abazović.

U policijskoj stanici Ugljevik otkrivena je spomen ploča sa uklesanim imenima četiri pripadnika MUP-a stradala u odbrambeno otadžbinskom ratu, a u Višegradu je organizovana pokazna vježba Јedinice za podršku Policijske uprave Foča.