latinica  ћирилица
16/11/2017 |  15:20 | Autor: RTRS

Nastavljen progon Srba zbog navodnih ratnih zločina

Zamjenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev ocijenio je danas da je situacija na Kosmetu i dalje daleko od zadovoljavajuće, a da se nastavlja gonjenje Srba zbog navodnih ratnih zločina na osnovu tajnih potjernica i nepouzdanih svjedočenja.
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM) -
Kancelarija za KiM (Foto: Kancelarija za KiM)

On je prilikom sastanka sa specijalnim izvjestiocem Savjeta za ljudska prava UN Nilsom Melcerom u Beogradu posebnu pažnju posvetio slučaju Bogdana Mitrovića, Srbina, uhapšenog zbog navodne umiješanosti u ratne zločine, koji se nalazi u višemjesečnom pritvoru bez ikakve optužnice.

"Taj slučaj je model po kojem se politički instruisano pravosuđe obračunava sa potencijalnim povratnicima i ljudima koji ne žele da svoju imovinu prepuste uzurpatorima", pojasnio je Kozarev, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

On je predstavnika UN upoznao o procesu dijaloga Beograda i Prištine, političkom situacijom u Pokrajini, kao i problemom nezadovoljavajućeg nivoa održivog povratka na Kosovo i Metohiju interno raseljenih lica.

Izvor: SRNA