latinica  ћирилица
09/11/2017 |  11:40 ⇒ 14:10 | Autor: RTRS

Košarac: Šarović će ostati upamćen kao najbolji Bakirov ministar

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da nastup ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara i funkcionera SDS-a Mirka Šarovića na RTRS predstavlja "loš pokušaj lošeg ministra da se dodvori biračima u Republici Srpskoj".
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

"Nakon što je u prethodne tri godine u Sarajevu učinio sve što je mogao da nanese ogromnu i nepopravljivu političku i ekonomsku štetu Republici Srpskoj, Šarović se u intervjuu za RTRS posipao pepelom pokušavajući, po ko zna koji put, da opere svoju lošu političku biografiju", rekao je Košarac Srni.

On je podsjetio da je "Šarović ministar koji je glasao za izmjene Krivičnog zakona BiH po kojima bi se Srbima sudilo za negiranje navodnog genocida, te ni na koji način nije spriječio objavljivanje nezakonitih i netačnih podataka o popisu stanovništva iz 2013. godine, a ostaće upamćen po izjavi da ga 'ne interesuju razgovori u Beogradu o statusu Srba i Republike Srpske'".

"Šarović će ostati upamćen kao najbolji Bakirov ministar u Sarajevu i takvu sliku neće moći da promijene nikave medijske manipulacije i vratolomije koje danas izvodi", ocijenio je Košarac.

On je dodao da je jedina istinita ocjena koju je Šarović iznio u nastupu na Јavnom televizijskom servisu Republike Srpske bila njegova ocjena da nikada nisu bili gori odnosi između između institucija Republike Srpske i onih koji bi trebalo da predstavljaju Republiku Srpsku u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu.

"Nažalost, odnosi jesu takvi zato što ministri iz takozvanog Saveza za promjene nikada nisu uvažavali stavove institucija Republike Srpske, već su radili za Bakira i strance čuvajući svoje pozicije i interese. Јedini rezultat takve vladavine je nikad lošija pozicija Srba i Republike Srpske u zajedničkim institucijama vlasti u Sarajevu", zaključio je Košarac.

"Pakova i njene izjave djeluju pomalo otužno"

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je da je bivši poslanik Evropskog parlamenta Doris Pak marginalna politička ličnost, ne samo danas, nego je oduvijek bila nebitna i "ono što je ona govorila niko živ nije uzimao za ozbiljno osim par medija u Federaciji BiH".

"Danas i ona i njene izjave djeluju pomalo otužno, da ne upotrijebim težu riječ. Možda /predsjednik Republike Srpske Milorad/ Dodik nije bitan za Ruse ili Amerikance, o čemu rado glagolji Pakova, ali Dodik je i te kako bitan za Srbe. Čak i ako Pakova pokazuje oskudno znanje o svemu, to odlično zna", rekao je Košarac Srni komentarišući tvrdnje Pakove da "Dodik nije bitan za same Ruse", da "Rusi vrlo rado prave probleme EU gdje god mogu", da u ovu regiju "neće doći fening ruskog novca" i da "svaki Srbin koji napušta Republiku Srpsku ne ide u Rusiju nego u Njemačku, Austriju ili Švajcarsku".

On je ocijenio da Doris Pak očito pripada kategoriji baš bezbrižnih osoba, koja u nedostatku stvarnog posla s vremena na vrijeme putuje i gdje se zaustavi nešto i izjavi.

"Zamislite nekadašnju evropsku parlamentarku kojoj je jedini problem hoće li ruski novac doći u Republiku Srpsku i gdje ljudi odlaze da rade", rekao je Košarac.

Komentarišući izjavu Pakove da je predsjednik Republike Srpske "možda jedan korisni idiot za Ruse", Košarac je istakao da "gospođa Pak ne bi mogla biti čak ni korisni idiot svoje zemlje, jer je i za takvu misiju potrebna inteligencija, sposobnost i obrazovanje".

"Pakova je, ipak, samo medijski korisni idiot koji će javnost zabavljati samo dva dana", zaključio je Košarac.

Izvor: SRNA