latinica  ћирилица
29/04/2024 |  14:25 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Minić: Nastavlja se lakrdija od procesa protiv predsjednika Srpske

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić izjavio je Srni, uoči ročišta predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u Sudu BiH, da se lakrdija od sudskog procesa nastavlja mimo svih pravila i regula, te da je ovakva upornost rijetko viđena.
Savo Minić - Foto: SRNA
Savo MinićFoto: SRNA

- Ovo je lakrdija koja nema kraja, a u kojoj Tužilaštvo BiH iznosi dokaze koji nemaju veze ni sa pravom ni sa stvarnošću - rekao je Minić.

On je ponovio da se predmet vodi po odluci jednog turiste, iako je Parlamentarna skupština BiH jedina nadležna za donošenje zakona, te da to nije dobro za građane BiH.

- Čudi me da niko ne izađe i kaže da je obustavljen postupak. Ipak, mi ćemo nastaviti da dolazimo i ukazujemo na ove apsurdne situcije. Ne može se reći nešto o savjesnosti Suda BiH, a ne biti brutalan - rekao je Minić.

On je izrazio uvjerenje da će građani koji dolaze pred Sud BiH da pruže podršku predsjedniku Srpske dočekati da ovaj sud donese oslobađajuću presudu i tako "zakuca zadnji ekser u politički mrtvački sanduk Kristijana Šmita i svih stranaca koji na internet stranicama objavljuju podzakonske akte kako bi upravljali svim dešavanjima u BiH i Republici Srpskoj".

Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika Srpske" Milošu Lukiću danas je pred Sudom BiH nastavljeno suđenje za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.