latinica  ћирилица
09/11/2017 |  09:56 | Autor: RTRS

Železnjak: Srbi sa Kosova da blokiraju proces demarkacije

Zamjenik generalnog sekretara Јedinstvene Rusije Sergej Železnjak poručio je predstavnicima kosovskih Srba da ulaskom u vladu i parlament samoproklamovanog Kosova blokiraju proces demarkacije granice sa Crnom Gorom.
Sergej Železnjak          (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia) -
Sergej Železnjak (Foto:Dmitry Rozhkov / Wikipedia)

Železnjak je u autorskom tekstu koji je objavio na sajtu Јedinstvene Rusije ocijenio da bi srpski poslanici koji su okupljeni u poslaničkom klubu "Srpska lista" trebalo da spriječe usvajanje sporazuma o granici /samoproglašenog/ Kosova i Crne Gore, javljaju crnogorski mediji.

"Ulazak Srba u vladajuću koaliciju na Kosovu daje im realnu mogućnost da zaustave transformaciju kosovskih bezbjednosnih snaga u oružane snage Kosova, da blokiraju proces demarkacije granice sa Crnom Gorom, kao i drugih opasnih velikoalbanskih scenarija", napisao je Željeznjak, koji je i poslanik u ruskoj Dumi.

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da rješenje za demarkaciju granične linije sa Crnom Gorom ostaje međunarodna arbitraža "pošto nema glasova da se sadašnji prijedlog sporazuma, kojem se lično suprotstavlja, usvoji u parlamentu".

Crnogorski premijer Duško Marković i šef diplomatije Srđan Darmanović saopštili su da je za Crnu Goru proces demarkacije granice sa samoproklamovanim Kosovom završen.

Izvor: SRNA