latinica  ћирилица
12/10/2017 |  11:20 ⇒ 12:42 | Autor: RTRS

Zvornik- Јednosmjerne ulice za kvalitetniji saobraćaj (VIDEO)

U cilju rješavanja problema otežanog saobraćanja i nedostatka parking mjesta, na području gradske zone Zvornika u toku je uspostavljanje sistema jednosmjernih ulica.
Zvornik - Foto: RTRS
ZvornikFoto: RTRS

Lokalne vlasti su se odlučile na ovaj potez na osnovu preporuke gradskog Savjeta za bezbjednost saobraćaja.

Јednosmjerni sistem saobraćaja uspostavljen je u dijelovima ulica Svetog Save i Patrijarha Pavla pored Gradskog stadiona. Česte gužve postaće prošlost i u jednoj od najprometnijih saobraćajnica Ulici Sime Perića, a isti sistem biće uspostavljen i u Ulici Braće Obradovića.

Uspostavljanje novog sistema omogućiće i veću bezbjednost učesnika i više parking prostora. Građani pozdravljaju ovakvu odluku Gradske uprave. Kako ističu, zbog same konfiguracije terena grada ovakvo rješenje bi bilo opravdano.

Stručnjaci ističu da je ovo najbolje rješenje u datim okolnostima.

Stručni saradnik za poslove saobraćaja i parking Bojan Stevanović kaže da je ovo, u tehničkom smislu, i jedino moguće rješenje. Navodi da uvođenjem sistema jednosmjernih ulica Zvornik dobija kvalitetniji i dinamičniji saobraćaj, dok će poboljšanje biti zabilježeno i u stacionarnom saobraćaju.

Nadležni apeluju na vozače da se pridržavaju novog režima i na taj način doprinesu kvalitetnijem i bezbjednijem saobraćanju na području Zvornika.