latinica  ћирилица
15/09/2017 |  17:21 | Autor: RTRS

Spriječen nelegalni ulazak 47 migranata u Srbiju

Carinici Srbije su u različitim dijelovima zemlje spriječili ukupno 42 migranta da ilegalno pređu granicu i predali ih policiji u dalju nadležnost, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.
Granična policija Srbije (foto:ssp.org.rs) -
Granična policija Srbije (foto:ssp.org.rs)

Na graničnom prelazu Batrovci u dva kamiona bugarske firme koja su prevozila tekstil i boju za tekstil danas je otkriveno 17 migranata, od kojih je troje djece iz Iraka, dok su ostali migranti punoljetni državljani Avganistana.

Detaljnom kontrolom kamiona, od kojih je jedan robu prevozio u Sloveniju, a drugi u Austriju, u tovarnom prostoru među paletama otkriveni su migranti.

U drugoj akciji, dubinskom kontrolom auto-puta Pirot-Niš, u blizini naselja Crvena Reka, primijećen je "folksvagen pasat", beogradskih registracija, sa zatamnjenim staklima i preopterećen tovarom.

Nakon što je automobil zaustavljen, vozač je pobjegao u nepoznatom pravcu, a u prostoru predviđenom za zadnja sjedišta, kojih nije bilo, pronađeno je 15 državljana Iraka, među kojima je bilo i troje djece uzrasta između tri i sedam godina.

Carinici su juče na graničnom prelazu Sremska Rača u kamionu iz Turske, koji je prevozio tekstil i kozmetičke proizvode, otkrili još šest migranata, državljana Avganistana i jednog muškaraca iz Pakistana.

Prošle nedjelje, takođe na Batrovcima, carinici su uz pomoć mobilnog skenera i analizom slike na kojoj su se prikazale ljudske siluete utvrdili da se u kamionu srpskih registracija nalazi šest osoba, za koje se ispostavilo da su državljani neke od zemalja poznatih kao žarišta ljudskih migracija.

Izvor: SRNA