latinica  ћирилица
19/08/2017 |  12:22 ⇒ 13:27 | Autor: RTRS

Pale organizovale prvi "noćni market" u BiH (VIDEO)

Na Gradskoj pijaci u Palama sinoć je otvoren "noćni market" povodom krsne slave i Dana opštine - Velike Gospojine.
Pale - "Noć marketa" - Foto: RTRS
Pale - "Noć marketa"Foto: RTRS

Ova manifestacija je od višestrukog značaja za opštinu i grad Istočno Sarjevo, promociju domaćih proizvoda i otvaranje novih radnih mjesta.

Noć marketa je idealna prilika da domaći proizvođači hrane i pića predstave svoje proizvode zainteresovanim kupcima.

Ovo je prvi noćni market, ne samo u Palama, nego i u BiH. Ideja je da se kupcima približe i predstave domaći proizvodi koji do sada nisu imali priliku da budu u većim marketima, a koji to kvalitetom zaslužuju.

Upravnik Gradske pijace Pale Nemanje Vučetić istakao je da je ovo značajna manifestacija, jer su pijace širom Evrope, ali i svjetskih gradova, turističke atrakcije.

Za lokalne i gradske vlasti je važno da se i domaći proizvođači predstave, ne samo svojim sugrađanima, nego i širom BiH, jer je kvalitet neupitan, ali je tržištu nedovoljno predtavljena domaći proizvod.

- Mi želimo da ova pijaca ne bude predmet preprodaje robe, nego plasmana domaće robe. Bićemo srećni ako Paljani budu uzgajali ove proizvode na svojim parcelama - rekao je Boško Јugović, naelnik opštine Pale ...

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, istakao je da je ovu svojevrsnu turističku manifestaciju Grad podržao posredstvom Turističke organizacije.

Prema najavama organizatora, otvara se mogućnost da u narednom periodu bude organizovano još nekoliko noćnih marketa.